Tovább fejlődik a lovasoktatás

2024. július 09. 15:25
A magyar lovasoktatás megújítását és a lovas sportok fejlődését is szolgálja, hogy a Kecskeméti Hírős Lovarda üzemeltetését a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem veszi át – jelentette ki Nagy István agrárminiszter.
Tovább fejlődik a lovasoktatás
A tárcavezető az átadási rendezvényen kiemelte, hogy a kormány a magyar lovas kultúrát szem előtt tartva alkotta meg a Kincsemről elnevezett Nemzeti Lovas Programot, amely 2012-ben hatályba is lépett. A kezdeményezés fő célkitűzéseiként többek között az állami ménesek egységes és hatékony állami irányításának megteremtését, a kiemelt létesítmények fejlesztését és a lovas rendezvények támogatását is megjelölte. Nagy István szerint azzal, hogy a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem átveszi az államtól a Kecskeméti Hírös Lovarda működtetését egy újabb fontos határkőhöz érkeztünk. Az átadás ugyanis a magyar lovas hagyományaink megőrzése és a lovas sportágak további fejlődése szempontjából is kiemelten fontos.
A miniszter kitért arra is, hogy a felsőoktatási intézményben már most is működik alapdiplomát adó lovasedzőképzés, de eddig az egyetem nem rendelkezett a fenntartásában lévő olyan gyakorlati képzési hellyel, ahol a legmagasabb szintű oktatás is megvalósítható. A kecskeméti komplexum pedig lovascentrumként működhet tovább. Nagy István kifejtette az agrártárca elkötelezett amellett, hogy minden járásban lehetővé tegye a lovasoktatást és a lovas sportok gyakorlását a diákok számára. Ebben a munkában fontos szerepet játszik a Kecskeméti Hírös Lovarda működtetése is, hiszen a lovak szeretete génjeikben rejtőzik – fűzte hozzá az agrártárca vezetője.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Feldman Zsolt: A gabonatermelők kilátásai jobbak, mint tavaly

2024. január 26. 13:04
Az államtitkár az AGROmashExpo és AgrárgépShow-n értékelte az agrárium helyzetét.
 
A szántóföldi növénytermesztés jövőjét a hatékonyág javítása biztosíthatja a következő évekre, a magyar gazdák csak így tarthatják meg a külföldi piacaikat – mondta az Agrárminisztérium (AM) mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a Hungexpo Budapest Kongresszusi és Kiállítási Központban, a 42. AGROmashExpo és AgrárgépShow csütörtöki szakmai rendezvényén.

Nézzük inkább a jövőt

2023. június 14. 11:07
Május közepén idén is megtartották a Gyógynövény Szövetség és Terméktanács éves szakmai rendezvényét, amelyen ezúttal a szervezet harmincéves jubileumáról is megemlékeztek. A hazai gyógynövényágazatban látszik néhány biztató jel, de az évtizedekkel korábbi helyének eléréséért még sokat kell tenni.