Új együttműködés a Budakeszi Vadaspark és a Herman Ottó Intézet Között

2024. június 17. 15:45
A Budakeszi Vadaspark Nonprofit Kft. és a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. szorosabbra fűzi szakmai kapcsolatait. Aláírt együttműködési megállapodásuk szerint kiemelt figyelmet fordítanak a fajvédelmi feladatokra, a természeti nevelésre és a társadalmi szemléletformálásra.
Új együttműködés a Budakeszi Vadaspark és a Herman Ottó Intézet Között
A megállapodással a két szervezet elsődleges célja, hogy elősegítsék Magyarország természeti értékeinek megőrzését, a környezeti és természeti nevelés, valamint a társadalmi szemléletformálás elősegítésére irányuló, közös stratégiai céljaik megvalósulását.
 
Az együttműködésben végzett tevékenység magában foglalja a közös szakpolitikai célok meghatározását, együttes fellépést e célok elérése érdekében, valamint a társadalom és azon belül az egyes specifikus érdekcsoportok ismereteinek bővítését, tájékoztatását.
A közös tevékenységek során kiemelt szerepet kap az év emlőse kezdeményezéshez kapcsolódó feladatok magas szintű megvalósítása, amely az idei évben a vadmacska és a hozzá kötődő természetvédelmi, tudományos tevékenység népszerűsítése.
 
A szakterületet érintő kutatási tevékenységek során egymás támogatása, közös pályázat benyújtása, őshonos fajok, mint természeti értékek megőrzéséhez kötődő kutatási és gyakorlati tevékenységek összehangolása, közös kiadványok összeállítása, a természetvédelemhez és a biológiai sokféleség megőrzéséhez kapcsolódó rendezvények szervezése, szemléletformálási és oktatási tevékenységhez kapcsolódó ifjúsági pályázatok lebonyolítása mind az együttműködés részét képezi.
 
forrás: agrotrend.hu / Greendex

Kapcsolódó cikkek

Magyar fejlesztés segíthet az otthoni napelemes rendszerek tulajdonosain

2023. február 20. 17:53
A hazai villamosenergia-hálózat nem tudja kielégíteni a növekvő fogyasztói igényeket.
 
"Megtelt" a magyar villamosenergia-hálózat
 
A hazai villamosenergia-hálózat nem tudja kielégíteni a növekvő fogyasztói igényeket és a napelemek által megtermelt energia visszajuttatása a rendszerbe is sok problémát okoz - írta meg az index.hu. A megoldás egy olyan új magyar fejlesztés lehet, amivel a háztartásokban is el lehet tárolni a megtermelt zöld energiát. A Műszaki és Ipari Minisztérium október 17-én jelentette be, hogy a magyar kormány elhalasztja a napelemes pályázatok második szakaszát. Új pályázati szakasz kezdődhet, ha megállapodás születik az uniós támogatásokról és azok felhasználásáról, de ennek lehetséges dátuma még nem ismert.

Ha sokat eszel belőle, csökkentheted az infarktus kockázatát! Ráadásul a kertedben is megterem!

2023. február 16. 14:04
A dió annyira hasznos, hogy érdemes diófát ültetni a kertbe! Megmutatjuk, mire ügyelj az ültetésnél és a diófa gondozásánál!
 
Manapság sajnos nehéz stresszmentes, egészséges életet élni. Azonban törekedni kell rá, hogy a körülményekhez képest is a lehető legtöbbet tegyük meg az egészségünkért. Az egészséges életmód pedig a táplálkozással kezdődik. Nem mindegy, hogy milyen élelmiszereket fogyasztunk, különösen napi rendszerességgel.