Új pályázat cégeknek: ötmillió forintot nyerhetnek családbarát munkahelyek kialakítására

2024. május 17. 15:09
Újra pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására a családokért felelős államtitkárság. A százmillió forint keretösszegű pályázatra július 1-jéig lehet jelentkezni. Tavaly ötven nyertes kapott anyagi támogatást.
Új pályázat cégeknek: ötmillió forintot nyerhetnek családbarát munkahelyek kialakítására
Pályázatot hirdetett családbarát munkahelyek kialakítására a családokért felelős államtitkárság – tájékoztatta Hornung Ágnes, a Kulturális és Innovációs Minisztérium (KIM) családokért felelős államtitkára pénteken a Magyar Távirati Irodát.
 
A közlemény szerint a kiírásra olyan kis, közép- és nagyvállalatok, költségvetési, valamint egyházi szervek jelentkezhetnek, amelyek sokat tesznek a családi élet értékét felismerő munkáltatói szemléletmód erősítéséért, fejlesztéséért, valamint a munka és a magánélet közötti egyensúly megteremtéséért. 
 
Családbarát fejlesztések ötmillió forintból  
A százmillió forint keretösszegű pályázatra július 1-jéig lehet jelentkezni a Nemzeti Kulturális Támogatáskezelő honlapján. 
 
A pályázók legfeljebb ötmillió forint vissza nem térítendő támogatást igényelhetnek
 
– ismertette az államtitkár. Kiemelte: Magyarország kormánya 2010-ben a családbarát kormányzás mellett kötelezte el magát, ez a szemlélet pedig ma már az élet számos területén, a családtámogatások folyamatos bővítésében és a különböző családbarát kezdeményezésekben is tetten érhető. A kormány a tartós háborús helyzet ellenére is megvédi a családtámogatásokat, sőt idén bevezette a CSOK Pluszt , emelte a falusi CSOK és a babaváró támogatás összegét – fűzte hozzá.
 
Mire költhető a támogatás?
Az államtitkár szerint a családbarát munkahelyek kialakítását elősegítő pályázat évek óta családbarát kezdeményezések, programok bevezetésére, szolgáltatások kialakítására ösztönzi a vállalatokat és az intézményeket, és az elmúlt években számos jó gyakorlat megvalósulását segítette.
 
Ilyen egyebek mellett 
  • a gyermekfelügyelet és óvodai ellátás biztosítása,
  • játszószoba kialakítása,
  • szünidei táborok szervezése
  • és szünidei fizetett szabadság bevezetése.
 
„A családbarát mukahely az évek folyamán olyan elismeréssé nőtte ki magát, amelynek birtokában a munkaadó könnyebben talált megbízható, hatékony munkaerőt” – hangsúlyozta Hornung Ágnes, aki jelezte, hogy a családbarát munkahelyek kialakításának és fejlesztésének támogatása című pályázat célja a munkahelyi családbarát programok és intézkedések finanszírozása. Tavaly 50 nyertes pályázat kapott anyagi támogatást, és további 21 pályázó érdemelte ki a Családbarát Munkahely címet – áll a közleményben.
 
forrás: vg.hu

Kapcsolódó cikkek

Egy szuperélelmiszer, ami megvédheti a bélrendszert és kivédheti a betegségeket

2023. április 14. 11:51
Egy új tanulmány kimutatta, hogy a brokkoli olyan molekulákat tartalmaz, amelyek védik és elősegítik a bélrendszer egészségét, valamint gátolják a betegségek kialakulását, ami tovább erősíti a bizonyítékot, hogy ez a zöldség valóban egy szuperélelmiszer.
A Penn State University tudósai egereken végeztek vizsgálatokat, és megállapították, hogy a brokkoliban lévő molekulák egy olyan receptorhoz kötődnek, amely segít megvédeni a vékonybél nyálkahártyáját. Továbbá megállapították, hogy amikor ez a kötődés megtörténik, akkor számos olyan tevékenységet indít el, amely befolyásolja a bélsejtek működését.

A lengyel agrártárca egyik vezetője az ukrán agrárimport 20 évre szóló betiltását javasolja

2024. január 15. 13:20
Ezzel védené a lengyel gazdák és a mezőgazdaság érdekeit.
 
A biz.ligazakon.net/ru hírportál beszámolója szerint a lengyel agrárminiszter helyettese, Mihal Kolodziejczyk szerint az agrártermékek Ukrajnából való beáramlása hosszú távon a lengyel mezőgazdaságra óriási veszélyt jelenthet, amelyet Ukrajna EU-csatlakozása tovább fog növelni.