Újdonság a vasúti gabonaszállításban

2023. október 16. 14:51
A hagyományos gabonaszállító vasúti kocsi alternatívájaként az Innofreight számos megoldást fejlesztett ki, hogy megfeleljen a változó gabonaszállítási igényeknek Európa-szerte.
 
Újdonság a vasúti gabonaszállításban
Az Innofreight Solutions GmbH egy stájer teherszállítási és logisztikai vállalat. Az alaptevékenység a tehervagonok felépítményeinek, maguknak a tehervagonoknak és a megfelelő ürítőrendszereknek a fejlesztése és bérbeadása. Jelenleg több mint 35 különböző karosszéria létezik, amelyek három különböző hosszúságban és nyomtávban kombinálhatók tehervagonokkal. Ennek alapja a hagyományos tehervagonokhoz képest a teherhordók elválaszthatók a szállítójárműtől. A felépítmények igény szerint fel- és levehetők.
Valdis Dombrovskis, az Európai Bizottság ügyvezető alelnöke, kereskedelmi biztos meglátogatta a szlovákiai Dobrà közlekedési terminált. Látogatása során megtekintette a GrainTainer-eket, és megismerte a vasúti gabonaszállítás új lehetőségeit. Moduláris rendszer előnye, hogy a megrakott konténer széles és normál nyomtávon is használható. Ez csökkenti a be- és kirakodási időt, és felgyorsíthatja a szállítási folyamatokat.
Az Innofreight első generációs GrainTainer konténerek 23 tonna gabona szállítását tették lehetővé, 33 m³ térfogatban. A továbbfejlesztés eredményeként a második generáció 41 m³-es térfogatot kínál, és teljes mértékben kihasználja az InnoWaggon hasznos teherbírását. Mindkét GrainTainer vízálló, és az élelmiszerek szállítására szolgáló speciális festékkel van festve.
 
A gyors és egyszerűen megvalósítható megoldás a WoodTainers XXL-t nagy zsákokkal történő felszerelése. Ez a vízálló megoldás 45 m³ térfogatot kínál gabona vagy pellet szállítására.
 
Forrás: https://magyarmezogazdasag.hu/Innofreight

Kapcsolódó cikkek

Présbe kerültek a borászatok – árcsökkentésre próbálják rávenni őket a kiskereskedelmi láncok

2023. június 05. 13:02
Pedig az áremelésnek lenne itt az ideje.
 
Nagy a nyomás a kiskereskedelmi láncok részéről a borpiacon. A bor- és szőlőtermelők számára most nemhogy az ármérséklés, de az áremelés elmaradása is végzetes lehet. 
 
A borászok eleve nem emeltek olyan mértékben átadási árat, mint a tejfeldolgozók

Sok leandert szeretnél, tele virágokkal? Sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

2024. április 12. 18:16
Eláruljuk, hogy lehet rengeteg virág a leandereden, és hogy szaporíthatod könnyedén, hogy egyre több legyen belőle!
 
A leander az egyik legnépszerűbb, és legszebb növény a kertekben. De ez egyáltalán nem meglepő, hiszen virágokkal teli látványa minden házat mediterrán paradicsommá varázsol.