Útjára indult a nemzeti élelmiszergazdasági program

2016. szeptember 07. 08:30
A Földművelésügyi Minisztérium ma társadalmi vitára bocsátja a nemzeti élelmiszergazdasági programot, amely 2050-ig szab irányt a magyar mezőgazdaságnak.

A dokumentum nem csupán Európai Uniós összehasonlításban elemzi a magyar mezőgazdaság jelenlegi helyzetét; kitér a hosszú távon érzékelhető nagy nemzetközi trendekre is, 35 év távlatában gondolkodva.

A társadalmi vitára bocsátott nemzeti élelmiszergazdasági program számba veszi az eddigi eredményeket és emellett összegyűjti azokat a kihívásokat és ágazati feladatokat is, amelyekkel a magyar mezőgazdaság jövője markánsan és hatékonyan befolyásolható. Kitér a stratégiailag felvázolható célokra, elemzi az élelmiszergazdaság versenyképességében rejlő lehetőségeket, továbbá sorra veszi az élelmiszergazdaság szervezéséhez, fejlesztéséhez, a termeléshez és a termékpályákhoz kötődő kérdéseket is.

A nemzeti élelmiszergazdasági program társadalmi vitája sajtótájékoztatóval indul, amelyet Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter tart ma. A dokumentum teljes anyaga itt letölthető.

A Földművelésügyi Minisztérium a nemzeti élelmiszergazdasági program kapcsán, az elelmiszergazdasagiprogram@fm.gov.hu címen szeptember 12-től várja a szakmai hozzászólásokat.

Forrás: kormany.hu

Kapcsolódó cikkek

December közepétől kötelező lesz a tápértékjelölés az élelmiszereken

2016. augusztus 17. 07:49
2016. december 13-tól ismét kötelező lesz a tápértékjelölés feltüntetése az előrecsomagolt élelmiszerek többségénél. A határidőt megelőzően forgalomba hozott, tápértékjelölés nélküli termékek a készlet erejéig szintén a polcokon maradhatnak.

Betartatjuk a minimálbéremelést és a bérmegállapodást - Interjú Dr. Simon Attila Istvánnal, a munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkárral

2017. március 06. 09:54
A munkaerő-kereslet és kínálat összehangolása és az arra adandó válaszok, a közfoglalkoztatásból való kiterelés és a bérmegállapodás szigorú betartatása – ezek 2017 fő témái a foglalkoztatás terén a munkaerőpiacért felelős helyettes államtitkár szerint. Dr. Simon Attila Istvánnal a tavaly elért eredményekről és azok idei hatásairól beszélgetett Szegedi Júlia, a HR Portál főszerkesztője, valamint dr. Kéri Ádám, a KRS Ügyvédi Iroda munkajogi üzletágvezető ügyvédje.