Workshop-ot tartottak a helyi termelésű élelmiszerről Veszprém megyében

2024. június 17. 13:24
A helyi termékek minőségfejlesztését szolgálta a Veszprém Vármegyei Önkormányzat és a Pannon Helyi Termék Nkft. által közösen rendezett szakmai program, amelynek házigazdája a Táj-Kapocs Alapítvány volt. A taliándörögdi rendezvényen számos helyi termelő, kézműves találkozott, hogy megosszák tapasztalataikat, és új kezdeményezéseket ismerjenek meg.
Workshop-ot tartottak a helyi termelésű élelmiszerről Veszprém megyében
Az eseményt Imre László vármegyei jegyző nyitotta meg, majd Oszkai Réka, a Táj-Kapocs Alapítvány elnöke mutatta be a szervezet működését és jövőbeli terveit. A program résztvevői megismerhették a Vidék Minősége védjegyrendszert Hutvágnerné Kasper Judit munkaszervezet-vezető (A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület) és Szabados Zsuzsa, a védjegytanács elnöke (Éltető Balaton-felvidékért Egyesület) jóvoltából.
Nyitott Porták - Zala-völgye
Somlai Szilárd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyprogramját mutatta be, Szabó Tibor programkoordinátor a Zalai Termálvölgye Egyesület képviseletében tartott előadást a Zala-völgyi Nyitott Porták programról.
Kezdőoldal - Nyitott Porták
Kovács István, a Pannon Helyi Termék Nkft. ügyvezetője bemutatta a Pannon Helyi Termék védjegyprojektet, ami már két éve működik. Kujáni Katalin a minőségi helyi termékek piacra juttatásának lehetőségeiről beszélt, hangsúlyozva a hálózatban való gondolkodás fontosságát. Matoltsy Zsolt az agroturizmus szerepét emelte ki, míg Tószegi-Faggyas Katalin a kistermelők új rendeleteiről és értékesítési lehetőségeiről számolt be.
Ne utaztassuk az élelmiszereket, fogyasszunk helyi terméket | Sokszínű vidék
A rendezvény kitűnő alkalom volt a közös gondolkodásra és a potenciális együttműködési lehetőségek feltérképezésére. A program a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés Plusz projekt támogatásával valósult meg, segítve a helyi termelők megerősödését és a minőségi szolgáltatások elterjedését a régióban.
Workshop-ot tartottak a helyi termelésű élelmiszerről Veszprém megyében -  Agrotrend
 
 
forrás: Agrotrend.hu/ mnvh

Kapcsolódó cikkek

Magyar kezdeményezésre kötelező lesz százalékosan feltüntetni a mézek származását az EU-ban

2023. december 12. 13:45
Célt értek a magyar erőfeszítések: hazánk kezdeményezésére az uniós agrárminiszterek egyetértettek azzal, hogy a jövőben a mézesüvegeken kötelező legyen feltüntetni a méz származási helyét és pontos százalékos arányát – közölte az Agrárminisztérium keddi közleménye szerint Nagy István agrárminiszter.

Az ízvariációk száma végtelen

2023. április 20. 13:40
Nagy Zsófia, a Fűszeres Lány gyógynövény szakirányon szerzett kertészmérnöki diplomát. A házikertjén kívül 2 hektáron termel francia tárkonyt, és egy fűszermanufaktúra tulajdonosa Ráckevén. A családja mutatott példát neki a gazdálkodásban, takarmányozással és állattartással foglalkoztak. Saját vállalkozásába 2015-ben vágott bele, a fiatalgazda-pályázat elnyerésével kezdett fűszernövényeket termeszteni.