Workshop-ot tartottak a helyi termelésű élelmiszerről Veszprém megyében

2024. június 17. 13:24
A helyi termékek minőségfejlesztését szolgálta a Veszprém Vármegyei Önkormányzat és a Pannon Helyi Termék Nkft. által közösen rendezett szakmai program, amelynek házigazdája a Táj-Kapocs Alapítvány volt. A taliándörögdi rendezvényen számos helyi termelő, kézműves találkozott, hogy megosszák tapasztalataikat, és új kezdeményezéseket ismerjenek meg.
Workshop-ot tartottak a helyi termelésű élelmiszerről Veszprém megyében
Az eseményt Imre László vármegyei jegyző nyitotta meg, majd Oszkai Réka, a Táj-Kapocs Alapítvány elnöke mutatta be a szervezet működését és jövőbeli terveit. A program résztvevői megismerhették a Vidék Minősége védjegyrendszert Hutvágnerné Kasper Judit munkaszervezet-vezető (A Bakonyért Vidékfejlesztési Akciócsoport Egyesület) és Szabados Zsuzsa, a védjegytanács elnöke (Éltető Balaton-felvidékért Egyesület) jóvoltából.
Nyitott Porták - Zala-völgye
Somlai Szilárd a Balaton-felvidéki Nemzeti Park Igazgatóság védjegyprogramját mutatta be, Szabó Tibor programkoordinátor a Zalai Termálvölgye Egyesület képviseletében tartott előadást a Zala-völgyi Nyitott Porták programról.
Kezdőoldal - Nyitott Porták
Kovács István, a Pannon Helyi Termék Nkft. ügyvezetője bemutatta a Pannon Helyi Termék védjegyprojektet, ami már két éve működik. Kujáni Katalin a minőségi helyi termékek piacra juttatásának lehetőségeiről beszélt, hangsúlyozva a hálózatban való gondolkodás fontosságát. Matoltsy Zsolt az agroturizmus szerepét emelte ki, míg Tószegi-Faggyas Katalin a kistermelők új rendeleteiről és értékesítési lehetőségeiről számolt be.
Ne utaztassuk az élelmiszereket, fogyasszunk helyi terméket | Sokszínű vidék
A rendezvény kitűnő alkalom volt a közös gondolkodásra és a potenciális együttműködési lehetőségek feltérképezésére. A program a Veszprém Megyei Foglalkoztatási Paktum Megyei foglalkoztatási-gazdaságfejlesztési együttműködés Plusz projekt támogatásával valósult meg, segítve a helyi termelők megerősödését és a minőségi szolgáltatások elterjedését a régióban.
Workshop-ot tartottak a helyi termelésű élelmiszerről Veszprém megyében -  Agrotrend
 
 
forrás: Agrotrend.hu/ mnvh

Kapcsolódó cikkek

Ehető tavaszi vadnövény: most érdemes zamatos turbolyát gyűjteni!

2023. március 30. 14:22
Ánizsos illatával a zamatos turbolya igazán különleges fűszernövény.
 
A zamatos turbolya (Anthriscus cerefolium) üde zöld színével, petrezselyemre emlékeztető leveleivel lombfakadás előtt szinte ellepi a magyar erdőket, erdőszéleket. Kora tavasszal érdemes gyűjteni, amikor a levelek még zsengék, de már ánizsos illatot árasztanak.
 

Ne felejtsd el, hogy mindjárt itt a diófa metszésének ideje!

2023. augusztus 17. 15:47
A diófánál életbevágóan fontos, hogy betartsd a metszésével járó szabályokat!
 
A diófa minden kert ékessége. Nem véletlen, hogy amikor gyermek születik, a család el szokott ültetni egy diófát a kertben. A fa pedig együtt cseperedik a gyermekkel és végig kíséri élete folyamán, árnyat nyújtva a játékhoz és az olvasáshoz, ágakat kínálva a mászáshoz, látványt kínálva a szép gondolatokhoz.