Bér, adó, cafetéria

Minimálbér: nagy meglepetés készül?

2020. június 04. 08:06
Minimálbér: nagy meglepetés készül?
Az Európai Bizottság (EB) ma második szakaszába léptette az európai szakszervezetekkel és munkáltatói érdekképviseletekkel 2020. január 14-én indított konzultációt - adta hírül a testület.

Virágzó vidékünk

2020. június 04. 08:01
Virágzó vidékünk
Idén is lesz szedd magad levendula akció Tihanyban

400 ezer fölött a bruttó átlagkereset

2020. május 29. 06:42
400 ezer fölött a bruttó átlagkereset
A Központi Statisztikai Hivatal jelentése szerint márciusra - az 5 főnél kevesebbet foglalkoztató vállalkozások nélkül számítva - 400 ezer forint fölé kúszott a bruttó átlagkereset Magyarországon. A márciusi adatot a koronavírus-járvány gazdasági következményei csak részben érintették.

Fiatalok: állásvesztés, bércsökkenés

2020. május 18. 07:41
Fiatalok: állásvesztés, bércsökkenés
A magyar fiatalok 27 százaléka vesztette el a munkáját és 32 százalékuk számít általános bércsökkenésre a koronavírus hatásai nyomán. Országos kutatás eredményeit publikálta a Zyntern.com Állásportál.

Fordulat a hozzáállásban

2020. május 13. 08:21
A héten sor kerülhet az egyeztetésre a Dunaferr vállalat vezetése és a szakszervezetek között a cég járványhelyzettel kapcsolatos intézkedéseiről – mondja 2020. május 12-én Gombos György, a Dunaferr Ifjúsági Szervezet elnöke, majd hozzáteszi: a cégvezető által beharangozottakkal szemben a dolgozók időben megkapták az áprilisi bérüket.

Lássunk tisztán!

2020. május 13. 08:20
A 2020. május 11-én folytatta üléssorozatát – videókonferencia keretében – a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A LIGA Szakszervezetek figyelmeztetett, sok szülő a járvány miatt kivett szabadságok után a nyári időszakban már nem fogja tudni megoldani a gyermekfelügyeletet, továbbá szükségesnek lát egy jelenlegi helyzetet bemutató felmérés elkészítését a létszámhelyzetről, létszámigényekről, hogy tisztábban lehessen látni az állami tulajdonú cégek munkaerő felvevő képességét.

Parragh: A válság terheit a munkavállalóknak is vállalniuk kell

2020. május 07. 08:33
Parragh: A válság terheit a munkavállalóknak is vállalniuk kell
Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke szerint a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság terheit a kormánynak, a munkáltatóknak és sajnos a munkavállalóknak is vállalniuk kell. A kormány segíthet támogatásokkal, de „a sült galambra nem szabad számítani”.

A bértámogatás a munkahelyek megőrzésének eszköze

2020. május 05. 09:13
A bértámogatás a munkahelyek megőrzésének eszköze
A 2020. május 4-én ülést tartott – videókonferencia keretében – a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fóruma. A LIGA Szakszervezetek jelezte, hogy a bértámogatást igénylő vállalatok száma várhatóan növekedni fog, a szakszervezetek pedig kulcsszerepet vállalhatnak a vállalatok tájékoztatásában.

Enyhítések, adókönnyítések, gazdasági újraélesztés - Mit hoz a május?

2020. május 04. 07:44
Enyhítések, adókönnyítések, gazdasági újraélesztés - Mit hoz a május?
Bár a koronavírus-járvány nem ért véget, egyre több ország döntött úgy, hogy fokozatosan újraindítja gazdaságát. Magyarországon is könnyítenek a korlátozásokon, miközben a kormány újabb gazdaságvédelmi intézkedéseket jelentett be. Összefoglaltuk, milyen változásokra számíthatunk májustól.

Szakszervezetek: alkotmányellenes a gazdasági mentőcsomag több pontja - a pártok segítségét kérik

2020. április 30. 08:05
A Magyar Szakszervezeti Szövetség emiatt az Alkotmánybírósághoz fordulna, de ettől a jogtól megfosztották a szakszervezeteket. Ezért most a parlamenti pártokat kérik, tegyék meg ezt.