MÉDOSZ Szociális és Oktatási Alapítvány

MÉDOSZ Szociális és Oktatási Alapítvány
 
A MÉDOSZ 2017-ben két alapítvány összeolvadásával hozta létre a MÉDOSZ Szociális és Oktatási Alapítvány-t.
 
Adószáma: 19657868-1-42
 
Az alapítvány célja:
- az agrárium, az édesipar, az élelmiszeripar és a vendéglátás területén dolgozó munkavállalók, valamint a munkanélkülivé vált és szociálisan rászoruló munkavállalók anyagi támogatása, 
- az e területen dolgozók, így elsődlegesen az alapító szakszervezet tagjai szociális helyzetének jobbítása,
-  tehetséges, de hátrányos helyzetű, és ezért szociálisan rászoruló gyermekei továbbtanulásának támogatása.
 
Az adó 1 százalékával Ti is segíthettek ezen ágazatokban dolgozó rászoruló munkavállalóknak, és gyermekeiknek!
 
Az 1%-ról az a magánszemély rendelkezhet, aki az előző évben fizetésből, vagy egyéb bevételből származó adózott jövedelemmel rendelkezett.
Ugyanakkor felhívjuk a figyelmet, hogy egy adott évben csak egy civil szervezetnek ajánlható fel az 1%. Ha több szervezet kerül megjelölésre, vagy több nyilatkozat kerül kitöltésre, a NAV érvénytelennek fogja minősíteni őket.
 
Az adó 1% rendelkezési határideje: 2023-ban az adóbevallási és az 1%-ról való rendelkezési határidő május 20. Az ezt követően beküldött nyilatkozatokat a NAV nem dolgozza fel, így felajánlásod nem az általad meghatározott célba jut, hanem állami költségvetésbe kerül!
 
Adó 1%-ról való rendelkezés menete:
-          Ha a NAV készíti az adóbevallást és van ügyfélkapu, a NAV eszja oldalán online is lehet rendelkezni az 1%-ról néhány kattintással május 20-ig. Ha nincs ügyfélkapus elérhetőség, akkor az 23EGYSZA nyomtatvány kitöltése után azt 2023. május 20-ig szükséges postára adni a területileg illetékes NAV-nak. Az adóbevallás-tervezet online javítása közben is lehetőség van az 1%-ról rendelkezni.
-          Ha egyénileg készül az adóbevallás, akkor elektronikusan lehet rendelkezni a 23SZJA adóbevallás részét képező önálló EGYSZA lapon, vagy az erre a célra kialakított 23EGYSZA jelű önálló nyomtatványon akár elektronikusan, akár postai úton – ekkor a területileg illetékes NAV-nak szükséges megküldeni 2023. május 20-ig.
 -          Egyéni vállalkozó esetében az adóbevallás 23SZJAEGYSZA lapján február 26-ig van lehetőség a felajánlásra. Ha a február 26-ig leadott adóbevallásban nem került bele nyilatkozat az 1%-ról, május 20-ig még lehetőség van eljuttatni a nyilatkozatot a NAV-nak a 23EGYSZA nyomtatványon ügyfélkapun keresztül elektronikusan, vagy postai úton a területileg illetékes NAV-nak.
 
Kérjük, minél többen ajánlják fel adójuk 1%-át az Alapítvány részére, hogy minél több rászoruló tagunkon segíteni tudjunk! 
 
Támogatásodat köszönjük!