Kapcsolódó tartalmak: Agrárminisztérium

Hír: Szokjuk az új elnevezést: Agrárminisztérium

2018. május 14. 09:06
 
Pénteken elfogadta a minisztériumok felsorolásáról szóló törvényt a parlament, ennek értelmében a negyedik Orbán-kormányban tíz tárca működik majd – közölte az MTI.

Hír: Tisztul a kép az Agrárminisztérium feladatairól

2018. május 25. 06:28
 
Az új kormány beiktatása után a Magyar Közlönyben megjelent az egyes tárcák – így az Agrárminisztérium –, illetve vezetőinek feladat- és hatásköreit felsoroló rendelet. Közben a héten kinevezték a tárca szakterületeiért felelős államtitkárokat is

Hír: Az agrárminisztérium minden segítséget megad a gazdatársadalom erősödéséhez

2018. június 04. 14:07
 
Az agrárminisztérium feladata, hogy minden segítséget megadjon a magyar mezőgazdaság, a gazdatársadalom és a vidéki polgárság megerősödéséhez - mondta Nagy István agrárminiszter az AGÓRA kereskedelmi konferencián, csütörtökön, Budapesten.

Hír: Elfogadhatatlan a KAP források csökkentése

2018. június 06. 07:54
 
Magyarország szerint a Közös Agrárpolitika finanszírozására javasolt költségvetés nem elegendő, különös úgy, hogy a múlt héten megjelent jogszabályi javaslatok lényegesen több terhet rónának a gazdákra és bonyolultabbá tennék a jelenleg működő rendszert - hangsúlyozta Feldman Zsolt az Agrárminisztérium mezőgazdaságért felelős államtitkára az uniós mezőgazdasági miniszterek szófiai tanácskozása után.
 

Hír: Az agrárkiadásokra közel 206 milliárd forint jut jövőre

2018. június 18. 10:52
 
Az Agrárminisztérium (AM) büdzséje jövőre 205,99 milliárd forintra csökken az idei 208,29 milliárd forintról, a tárca tervezett saját bevétele 32,34 milliárdról 32,29 milliárd forintra mérséklődik a parlament honlapján szerdán közzétett 2019. évi központi költségvetésről szóló törvényjavaslat szerint.

Hír: A magyar mezőgazdasági tapasztalatokra és szaktudásra van igény Ghánában

2018. június 21. 07:59
 
Magyarország évszázados mezőgazdasági hagyománnyal és szaktudással, kutatási és innovációs sikerekkel rendelkezik, tapasztalatait kész megosztani az erre nyitott afrikai országokkal - fogalmazott Farkas Sándor, az Agrárminisztérium miniszterhelyettese, a Kennedy Osei ghánai mezőgazdasági és élelmezésügyi miniszterhelyettessel folytatott megbeszélésen.

Hír: Az erdészszakma a hazai erdők védelmét, gyarapodását szolgálja

2018. június 25. 08:15
 
A nemzeti kormány célkitűzése az élhetőbb, zöldebb Magyarország, az erdősültség növelése. Erdeink javait becsülnünk, óvnunk és gyarapítanunk kell. Az agrártárcánál ennek jegyében folytatjuk a nyolc évvel ezelőtt megkezdett munkát, amelyhez az erdészek és egyesületük méltó partnernek bizonyultak – fogalmazott Bitay Márton, az Agrárminisztérium földügyekért felelős államtitkára az Országos Erdészeti Egyesület 149. vándorgyűlésén, Gyulán.

Hír: Kinevezték az agrártárca helyettes államtitkárait

2018. június 27. 08:17
 
Nagy István agrárminiszter javaslatára Orbán Viktor miniszterelnök három helyettes államtitkárt mentett fel tisztségéből, és hatot kinevezett.

Hír: Újabb 21 milliárd forintról született döntés a Vidékfejlesztési programban

2018. július 04. 07:31
 
Júniusban újabb 17 pályázati felhívás esetében, 634 kérelem támogatásáról született döntés több mint 21 milliárd forint értékben a Vidékfejlesztési programban - mondta Kis Miklós, az Agrárminisztérium (AM) vidékfejlesztésért felelős államtitkára.

Hír: Mérgezéstől pusztulnak tömegesen a magyar méhek

2018. július 27. 09:56
 
Folytatódik a hazai méhek tömeges pusztulása. Vélhetően növényvédelmi tevékenység következményeként történtek a mérgezések. Nagy István agrárminiszter szerint az EU-ban már betiltott neonikotinoid csávázószerek és a méhpusztulás közötti esetleges összefüggést a méhészeti egyesülettel közösen indított Nébih-vizsgálat tisztázza majd.