Kapcsolódó tartalmak: cukor

Hír: Lebontják a cukorkordont - Támogatás nélkül elolvadhat a hazai cukor

2017. szeptember 19. 09:49
 
Megszűnnek szeptember végén az 1968. óta érvényben lévő, a cukortermelés korlátozó uniós szabályok.  Az árak zuhanását leginkább a nádcukor import okozza. 

Hír: Eltűnik az üdítőkből az édesítő fele

2018. június 15. 15:53
 
Az alkoholmentes italok átlagos cukor- és kalóriatartalma 2020 végére 50 százalékkal lesz kisebb a 2010-es értéknél a Magyar Ásványvíz, Gyümölcslé és Üdítőital Szövetség által közzétett önkéntes vállalása szerint.

Hír: Gyanús vegyületek és E-számok a szervezetünkben

2019. január 07. 09:01
 
Ódzkodunk az E-számoktól, a furcsa nevű vegyületektől, ha pedig kiderül, hogy ezeket az anyagokat mesterséges úton állították elő, egy friss országos kutatás szerint meg vagyunk győződve arról, hogy veszélyesebbek a természetes vegyületeknél. Azt pedig szinte el sem tudjuk képzelni, hogy ezek a gyanús vegyületek az emberi szervezetben természetes módon éppen úgy megtalálhatók, mint például egy hétköznapi almában.

Hír: Koronavírus: beindult a cukorfelvásárlási láz, de milyen hatással lesz ez a piacra?

2020. március 17. 08:06
 
Óriási cukorfelvásárlási láz vette kezdetét a koronavírus-járvány miatt, nem csak Magyarországon, de szerte a világon. Az agrárszektor.hu kérdésére Kovács Gergely, a Magyar Cukor Zrt. kereskedelmi igazgatója elmondta az, hogy ez hogyan hat majd a cukorpiacra, nagyban függ attól, milyen intézkedések születnek majd a továbbiakban a betegség miatt. Magyarország a cukorigényét nagy részben importból fedezi, így ha az áruk szabad mozgásában további korlátozások lépnek életbe, az nyilvánvalóan az árakra is hatással lehet majd.

Hír: Jól jártak a cukor árának emelkedésével

2020. június 15. 07:58
 
A világ második legnagyobb cukorgyártó vállalata a francia Tereos cégcsoport három év után számolt be nyereséges gazdálkodású évről. Ennek eléréséhez a cukor drágulása nagyban hozzájárult.

Hír: Itt az ideje, hogy rendet tegyünk a fejekben!

2020. október 20. 09:38
 
Korunk divatja egészségesnek lenni, egészségesen élni. Életmódváltás, tudatos táplálkozás, a mozgás beillesztése a mindennapokba – ezzel kapcsolatos fogadalmak futnak végi agyunkon szilveszterkor, az orvostól való távozás után, vagy csak mikor ránézünk a szobamérleg közvetítette számokra. Ugyanakkor sok tévhit, helytelen információk kering a köztudatban, melyeket gyakran a bulvár szintű online média nyom az arcunkba.