Kapcsolódó tartalmak: erdőtelepítés

Hír: Lendületben az erdőtelepítések

2020. január 30. 08:27
 
Mintegy 11 ezer hektárnyi új erdő létrehozásához járulhat hozzá a közeljövőben a Vidékfejlesztési program, az eddig elnyert pályázatoknak köszönhetően az elmúlt években közel 6500 hektáron valósultak meg telepítések - írta a Magyar Nemzet szerdán.

Hír: Újabb 7 milliárd forint támogatás erdők létesítésére

2020. február 25. 07:55
 
A Vidékfejlesztési Program erdőtelepítést támogató pályázatának keretében újabb 221 kérelem támogatásáról hozott döntést az Agrárminisztérium. A most megítélt 7 milliárd forintos támogatást a nyertes pályázók erdőtelepítésre, valamint a fenntartási időszakhoz tartozó erdészeti szakfeladatokat ellátására fordíthatják. A kedvező módosítások újabb lendületet adtak az erdőtelepítéseknek.

Hír: Őrült tempóban zajlanak a telepítések: ezt a megyét hamarosan ellepik az erdők

2020. április 06. 09:02
 
A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.A somogyi állami erdők nagy részét gondozó SEFAG Zrt. aktívan kiveszi a részét a hazai erdőterületek növelését célzó erőfeszítésekből. Tavaly hét területen összesen hatvan hektárnyi erdőt telepítettek a társaság szakemberei egykori szántókra és legelőkre.v

Hír: Megdöbbentő adat: közel sincs annyi erdő Magyarországon, mint gondolnánk

2020. április 21. 07:52
 
A világ erdeinek kevesebb mint négy százaléka található az Európai Unió országainak területén, ezeken nem kevesebb, mint 16 millió tulajdonos osztozik. Közös uniós erdészeti politika nincs, de az Európai Zöld Megállapodás igyekszik növelni az erdősítés szerepét, jelentőségét. Mindeközben Magyarország

Hír: Országfásítási Program a Szombathelyi Erdészeti Zrt.-nél

2021. április 14. 07:56
 
Magyarország Kormánya a 2016-ban kihirdetett Nemzeti Erdőstratégiában foglaltak figyelembevételével fő célul tűzte ki az ország fával borított területeinek növelését. E célok elérése érdekében a Szombathelyi Erdészeti Zrt mintafásításokat végzett (22,86 ha), Emlékerdőt és Újszülöttek erdejét telepített (8,04 ha), az önerdősült területeket erdővé alakította (4,56 ha).

Hír: Erdőtelepítés - 112 milliárd forint megítélt támogatás

2021. május 03. 09:17
 
Meghaladta a 100 milliárd forintot az erdőtelepítésre odaítélt források nagysága - mondta az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára pénteken, Lajosmizsén.

Hír: Még több forrás az erdőtelepítések támogatására

2021. augusztus 27. 09:20
 
A palyazat.gov.hu honlapon megjelent tájékoztatás szerint ismét módosult a VP5-8.1.1-16 kódszámú, Erdősítés támogatása elnevezésű felhívás.