Kapcsolódó tartalmak: generációváltás

Hír: Generációváltás az agráriumban

2018. január 29. 08:32
 
A hazai agráriumnak óriási szüksége van a vérfrissítésre, hiszen ez a leginkább elöregedett ágazat hazánkban.

Hír: Nagy szükség van a generációváltásra az agráriumban

2018. november 21. 07:31
 
Nagy szükség van a generációváltásra és a technológiai megújulásokra a mezőgazdaságban, amely kihívásaira a fiatalok tudása és ötletei jelenthetnek megoldást - hangsúlyozta Nagy István agrárminiszter a Fiatalok az agrár termékpályákon konferencián, Budapesten.
 

Hír: A tagállamoknak is ösztönözniük kell a generációváltást

2019. november 19. 09:26
 
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) Mezőgazdaság, vidékfejlesztés és környezetvédelem (NAT) szekciója 2019. október végén jelentést fogadott el „A KAP generációváltásra gyakorolt hatásának értékelése” címmel. A jelentés előadója magyar képviselő volt, a Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége (AGRYA) képviselője szakértőként vett részt a munkában.

Hír: Nagy változások jönnek a mezőgazdaságban

2020. március 13. 11:26
 
Az Európai Gazdasági és Szociális Bizottság (EGSZB) Mezőgazdaság, vidékfejlesztés és környezetvédelem (NAT) szekciója elfogadott egy jelentést az Európai Unió Közös Agrárpolitikája (KAP) tervezése során az agrárvilág generációváltásáról, amire a hazai tervezéskor is építeni lehet.

Hír: A családi gazdaságokról szóló jogszabály a generációváltást is támogatja

2020. november 23. 08:46
 
A családi gazdaságok erősítését, a generációváltás támogatását és a termelők együttműködésének ösztönzését célozza a családi gazdaságokról szóló jogszabály, amelyet kedden fogadott el az Országgyűlés - jelentette ki az agrárminiszter.

Hír: Megkönnyítjük a generációváltást a mezőgazdaságban

2021. szeptember 10. 08:36
 
Az Agrárminisztérium az őszi törvényhozási időszakban olyan jogi szabályozást készít elő, amely a mezőgazdaságban megkönnyíti az utódlás, a generációváltás, a gazdaság átadásának kérdését - mondta az agrárminiszter a 34. Bábolnai Gazdanapok csütörtöki megnyitóján.