Kapcsolódó tartalmak: hamisítás

Hír: Az élelmiszer-hamisítás a legnagyobb üzlet

2016. március 29. 08:03
 
Gyakran fordul elő hazánkban is, hogy hamisítják az élelmiszert.

Hír: Több száz tonna lejárt és beazonosíthatatlan élelmiszert foglaltak le

2016. április 18. 10:59
 
Az élelmiszer-hamisítás a drogkereskedelem után a második legjelentősebb feketepiaci tevékenység, amely potenciálisan súlyos egészségi kockázatot jelent a vásárlók számára.

Hír: A libamáj-hamisítás a legnagyobb sláger

2016. október 07. 07:57
 
Egy libamáj-hamisítási ügy volt az elmúlt év legnagyobb élelmiszerhamisítási esete. A feketegazdaság elleni küzdelemben tavaly több mint 2 ezer tonna terméket vontak ki a forgalomból.

Hír: Ahol az élelmiszerek negyede hamisított - emiatt nincs hiány semmiből?

2017. január 23. 07:44
 
Oroszországban a boltok polcai tele vannak hamisított élelmiszerekkel. A hatóságok szemet hunynak a csalások felett. A minisztérium, amelynek feladata lenne az ellenőrzés, évek óta titkolja, milyen nagy gondról van szó. Kína sem marad le az élelmiszer-hamisításában.

Hír: Együttműködési megállapodást kötött a NÉBIH a jövedéki szolgáltatók szövetségével

2017. március 16. 10:44
 
Az élelmiszerhamisítás és a feketegazdaság visszaszorítása érdekében kötött együttműködési megállapodást a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) és a Vám, Jövedéki és Adóügyi Szolgáltatók Szövetsége (VJASZSZ) - hangzott el a szervezetek keddi sajtótájékoztatóján Budapesten.

Hír: Kevés konkrétummal zárult az uniós mézvizsgálat

2017. május 08. 08:12
 
Nem alkalmas az anomáliák feltárására az Európai Bizottság által elrendelt széles körű uniós mézvizsgálat, mivel nem derült ki, honnan jön a sok hamis méz. A mintákban alulreprezentáltak voltak az importtermékek – írja a Világgazdaság.

Hír: Elönt bennünket a hamisított importméz

2018. február 13. 12:23
 
Húsz százaléka hamisított azoknak a mézeknek, amelyek harmadik országokból érkeznek az Európai Unióba. Az Európai Parlamentben (EP) március elsején szavaznak a mézjelentésről, amely az ágazat stabilizálását célozza.

Hír: Hamisított élelmiszereket vont ki a forgalomból a Nébih

2020. június 18. 12:14
 
Egy fővárosi, egyebek mellett élelmiszert is árusító üzlet ellenőrzése során számos, jogellenesen meghosszabbított minőségmegőrzési idejű, ezért hamisítottnak minősülő élelmiszert vontak ki a forgalomból a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei.