Kapcsolódó tartalmak: hőségriadó

Hír: A hőségben éjjel érdemes szállítani a haszonállatokat

2017. augusztus 02. 08:31
 
Az elrendelt hőségriadó során a haszonállatokra is fokozottan ügyelni kell. Fontos a napsütés elleni védekezés, az itatás és az éjjeli szállítás, a zárt helyeken pedig a szellőztető berendezések felügyelete.
 

Hír: Hőségriadó

2017. augusztus 03. 09:17
 
Augusztus elején három egymást követő napon 37 fok fölött volt a hőmérséklet, ezért az ország egyész területén kihirdették a hőségriadót. Néhányan már azt is felvetik, a déli országok mintájára Magyarországon is be kellene vezetni a sziesztát. A pályaudvarokon ingyenvizet osztanak, a közlekedési szakszervezet kéri, függesszék fel a menetrendet. Tudjuk-e, hogy a munkahelyeken már 24 fok fölött 14-16 fokos alkoholmentes frissítő jár? A LIGA Szakszervezetek munkavédelmi szakértője írása arról, hogy a hőségriadó alatt hogyan dolgozzunk. 

Hír: Életbe lépett a vörös kód - elrendelték a hőségriadót

2018. július 30. 07:47
 
A rendkívüli hőség miatt 2018. július 29. (vasárnap) déltől országosan életbe léptették a vörös kódot - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma. Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnapra már csaknem az egész országra - így Budapestre is - figyelmeztetést adott ki a tartós hőség miatt.