Kapcsolódó tartalmak: méz

Hír: Súlyos fagykárok az akácosokban

2016. május 11. 07:45
 
Az idén még nem pergettek mézet a méhészek, a tavalyi termés fele a termelőkön ragadt az Európai Unióba özönlő ázsiai áruk miatt Vöő György – 2016.05.11. 00:29 
Sanyarú esztendő elé néznek a magyar méhészek. Az akácosok kétharmada károsodott a fagy miatt, miközben a tavalyi akácméz fele a termelőkön ragadt az uniót elárasztó, kétes eredetű ázsiai készítmények miatt.
 

Hír: Elképesztő, milyen olcsó lett idén a méz

2016. május 13. 08:25
 
Rendkívül nyomottak a mézárak az európai piacon, mivel a tavalyi készletek, illetve a kínai, ukrán és dél-amerikai importtételek komoly árcsökkenést okoznak. Egyelőre nem tudni, hogy a tavaszi fagyok miként befolyásolják majd az árakat, de az biztos, hogy nálunk jelentős méztermés-kiesés lesz.

Hír: 85 ezer tonna méz érkezik Kínából – és a nagyobbik része nem is az

2016. június 06. 10:10
 
A Kínából beáramló – gyakran hamisítvány – mézek komoly hátrányt okoznak a magyar méhészeknek.

Hír: Iskolapadba ültetik a méhészeket

2017. március 27. 11:42
 
A SZAKÉRTELEM HIÁNYA IS KÖZREJÁTSZOTT ABBAN, HOGY A MÉHCSALÁDOK EGYHARMADA ELPUSZTULT

Hír: Kevés konkrétummal zárult az uniós mézvizsgálat

2017. május 08. 08:12
 
Nem alkalmas az anomáliák feltárására az Európai Bizottság által elrendelt széles körű uniós mézvizsgálat, mivel nem derült ki, honnan jön a sok hamis méz. A mintákban alulreprezentáltak voltak az importtermékek – írja a Világgazdaság.

Hír: A mézről tárgyalnak magyar kezdeményezésre az Európai Unióban

2017. október 30. 10:18
 
Magyar kezdeményezésre tárgyalnak a mézről, a méhészetek és a méhészek helyzetéről az Európai Unióban – mondta a Fidesz európai parlamenti képviselője, az ágazat helyzetével foglalkozó Méz-jelentés előterjesztője vasárnap Budapesten sajtótájékoztatón.

Hír: Elönt bennünket a hamisított importméz

2018. február 13. 12:23
 
Húsz százaléka hamisított azoknak a mézeknek, amelyek harmadik országokból érkeznek az Európai Unióba. Az Európai Parlamentben (EP) március elsején szavaznak a mézjelentésről, amely az ágazat stabilizálását célozza.

Hír: Stratégiai megállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete

2018. március 26. 07:43
 
Stratégiai keretmegállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete, az ágazat további fejlesztésével kapcsolatos együttműködésről szóló dokumentumot pénteken írta alá Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára és Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke.

Hír: Bronzérmesek vagyunk méztermelésben

2018. március 26. 07:50
 
Keretmegállapodást kötött az agrártárca és a méhészek egyesülete. Az ágazat további fejlesztésével kapcsolatos együttműködésről szóló dokumentumot pénteken írta alá Nagy István, a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára és Bross Péter, az Országos Magyar Méhészeti Egyesület (OMME) elnöke. 

Hír: Már a tengeri sóban, a mézben és a szálló porban is van műanyag

2018. június 27. 08:20
 
A műanyag-szennyezés hamarosan az egyik legnagyobb egészségügyi fenyegetéssé válik.
«123»