Kapcsolódó tartalmak: TB

Hír: Beteges munkavállalás - A bért féltjük a táppénztől

2018. július 10. 07:50
 
Látszólag egyre kevesebbet betegeskednek a magyar munkavállalók, valójában azonban csak a fizetésüket féltik. Joggal.

Hír: Sztrájk kezdődött a Tescónál

2019. február 06. 08:31
 
Bejelentette a Tesco áruházlánc győri tb- és bérszámfejtési csoportja által létrehozott sztrájkbizottság a munkaadó felé, hogy a törvényi előírásoknak megfelelve ma 14 és 16 óra között figyelmeztető sztrájkot tartanak – értesült a Magyar Idők. Ez azt jelenti, hogy nem sikerült megállapodni a multivállalattal a Győrben tervezett csoportos létszámleépítés kapcsán, vagyis a negyven utcára kerülő szellemi foglalkozású munkavállaló követeléseit egyelőre nem teljesíti a vállalat.

Hír: A Tesco négy bőrt húzna le a kirúgásra váró győri dolgozókról

2019. február 08. 08:21
 
Pluszpénzt akarnak a pluszmunkáért

Hír: Egyszerűsített foglalkoztatott kismama szülés utáni pénzbeli ellátásai

2020. február 10. 08:59
 
Az egyszerűsített foglalkoztatásban dolgozókra speciális szabályok vonatkoznak, ezért érdemes megvizsgálni, mi történik akkor, ha ezen keretek között munkát vállaló nő várandós lesz, milyen pénzbeli ellátásokra lesz jogosult.

Hír: Fontos változás kapujában: három helyett hat hónap alatt veszítheti érvényét a TAJ-szám

2020. június 05. 07:39
 
Egy most benyújtott törvényjavaslat szerint három helyett hat havi tb-vel kell tartozni ahhoz, hogy érvénytelenítsék a TAJ-számot. Az egészségügyi szolgáltatási járulék összege viszont nőni fog.

Hír: Hogyan hat a minimálbér összege a társadalombiztosítási ellátásokra?

2022. február 04. 09:15
 
Elmondjuk, a megemelt minimálbér miként hat a gyedre, a táppénzre, a nyugdíjra és a megváltozott munkaképességű személyek ellátásaira. Az ado.hu cikke.

Hír: Hogyan változnak a társadalombiztosítási ellátásokkal kapcsolatos megállapodáskötés díjai 2022-ben?

2022. március 22. 07:38
 
A nyugdíj megállapításához szükséges szolgálati idő megszerzésére több esetben is köthető különmegállapodás. Elmondjuk, pontosan ki, mikor és milyen áron köthet egyezséget a több szolgálati idő érdekében. Aki nem biztosított, az az egészségügyi ellátása érdekében köthet megállapodást. Az ado.hu írása.