Kapcsolódó tartalmak: vaj
Hír: Zsír, olaj, margarin, vaj: mikor mivel érdemes sütni?
2017. június 26. 08:58
Mi a különbség a zsír, az olaj, a margarin és a vaj között? Hogyan viselkednek hő hatására? Valóban tartósítják az ételt? Miért kell rendszeresen cserélni a sütőolajat? A felhasználásnál több szempontot érdemes figyelembe venni.
Hír: Dióhéjban, amit a margarinról tudni érdemes
2017. július 20. 08:42
Ma már a vezető gyártók táplálkozás-élettani szempontból kedvező növényi alapanyagokat használnak és a legkorszerűbb gyártási technológiákat alkalmazzák.
Hír: Eltűnhet a tejföl a boltokból
2017. augusztus 09. 09:30
Újra vajkultusz van a világban. Mióta bebizonyították, hogy egészségesebb, mint a margarin, sokkal több fogy belőle. Már ott tartunk, hogy Európában vajhiány van, több mint kétszeresére drágult az ára, és vele együtt sok más tejterméké és élelmiszeré is. Magyarországon hatalmas lehetőségek vannak kihasználatlanul a vajgyártásban, már el is kezdték kiaknázni ezeket.
Hír: Tovább drágul a vaj
2018. július 24. 08:04
Világszerte megugrott a vaj iránti kereslet, ami felfelé húzza az árakat. Az úgynevezett UHT és ESL tej viszont olcsóbb lesz jövőre.
Hír: Drága a tejzsír, drága a vaj
2018. szeptember 24. 09:24
A termelők örülnek, jó ára van a tejnek, különösen a külpiacokon. Az elmúlt fél évben Romániába szállítottuk ki a legtöbb teljes nyerstejet, és végre dobozos tejből is többet exportáltunk, mint amennyi belépet az országba.