2020-ban ez lett Magyarország étele

2020. október 12. 08:16
A győztes csákberényi séfek remeke pompás ételköltemény.
2020-ban ez lett Magyarország étele

A csákberényi Kilroy Group Kft. csapata a Kilroy Team: Ortó Gyula és Dobos Tibor nyerte a szombaton harmadik alkalommal megrendezett, Magyarország étele szakácsversenyt Felcsúton, írta az MTI.

A 12 döntős csapatból második helyen végzett Simon András és Fodor Szabolcs (Hunguest Hotels Zrt. Galyatető), míg a harmadik Paskó Csaba és Bódity Krisztián (Vajdaság) lett.

Győztest hirdettek a Magyarország étele 2019 versenyben
Minden étel tartalmazta a verseny során kötelezően használandó alapanyagot.

A harmadik alkalommal meghirdetett Magyarország étele élőmunkás melegkonyhai szakácsverseny témája idén a nemzeti összetartozás volt. A versenyen részt vevőknek maximum öt elemből álló innovatív, de populáris ételt kellett elkészíteniük, ahol elvárás volt, hogy az étel a legtöbb átlagos felszereltségű konyhán, akár nagy adagszámban is elkészíthető legyen és értékesítési szempontból is megfeleljen a magyar igényeknek.

Magyarország étele 2020: Somogy-ország ízei

A győztes csapat Somogy-ország ízei (Fogasfilé parajlevéllel burkolva, haltej májköntösben, füstölt mangalicaszalonna fátyolban, kapros sajtkrémmel töltött túrógombóc, barna vajban pirított reszelt morzsában, tejfölhab, zöldségkosár, marinírozott kelbimbószirom, kápia paprika “csiga” édesköménnyel, piros sült paprika krém) fantázianevű ételkölteményével hódította el a címet.

Fotó: Facebook/Magyarország étele

A verseny során kötelező volt használni piros, fehér és zöld színű alapanyagot: a piros színt a piros paprika (friss vagy fűszerpaprika), a fehér színt a túró, a zöld színt pedig bármilyen zöld színű zöldség vagy fűszernövény jelképezhette.

 

sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Gyümölcsfeldolgozó üzemet adtak át Hatvanban

2020. július 24. 07:34
A magas hozzáadott érték, a tapasztalat, a megfelelő kockázatkezelés, a jól felmért piaci igények, az ehhez alakított termelési struktúra és korszerű technológia adja egy vállalkozás eredményességét, a kormányzat a támogatások révén ehhez eszközt tud biztosítani – jelentette ki Feldman Zsolt a Simon családi gazdaság gyümölcsfeldolgozó üzemének átadásán, Hatvanban. Az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára hangsúlyozta, hogy a Vidékfejlesztési Program élelmiszeripar (ÉLIP) fejlesztését célzó támogatása keretében mintegy 900 projekt nyert támogatást összesen 160 milliárd forint értékben.
 

Aranybánya az élelmiszer-hulladék

2018. december 12. 09:19
A mezőgazdasági és élelmiszeripari melléktermékekben igencsak hasznos anyagok találhatók, csak eddig vagy nem figyeltünk oda kellőképpen, vagy nem is tudtunk róla, hogy ez létezhet. Az ezzel kapcsolatos kutatás eredményét Hodúr Cecília, a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kar, Folyamatmérnöki Intézetének intézetvezető egyetemi tanára osztotta meg velünk.