Kapcsolódó tartalmak: élelmiszer

Hír: A zöldség-gyümölcs ágazat 60 százalék feletti a feketegazdaság aránya becslések szerint

2016. február 25. 09:01
 
Az alapvető élelmiszerek áfáját egy lépésben minél előbb csökkenteni kellene - hangsúlyozta Gőgös Zoltán szocialista képviselő sajtótájékoztatón azt követően, hogy az Országgyűlés gazdasági bizottsága nem vette tárgysorozatba az erre vonatkozó javaslatát.

Hír: A tejtermék-gyártók cserélték ki fejlesztési elképzeléseiket a minisztériumban tartott megbeszélésen

2016. február 29. 07:56
 
Meghatározó élelmiszeripari szakágazatok számára szervez rendezvénysorozatot a Földművelésügyi Minisztérium, ahol az egyes ágazatok képviselői, ágazati szakértők és a tárca illetékesei együtt keresnek megoldásokat a felmerülő problémákra.

Hír: Mégis mi lehetett a szándékuk a jelöletlen pacallal?

2016. március 02. 19:26
 
A pacalt nem emberi fogyasztásra szánták, az okmányokon azonban nem jelölték az állati élelmezésre történő felhasználást.

Hír: Az elhízás elleni harc éve 2016

2016. március 03. 12:31
 
Hazánkban minden ötödik gyermek túlsúlyos. Az elhízás elleni harc évének hirdették meg 2016-ot az Összefogás a gyermekek egészségéért programban részt vevő szervezetek. Póta György, a Házi Gyermekorvosok Országos Egyesületének elnöke elmondta: Magyarországon minden ötödik gyermek túlsúlyosnak mondható, ezzel vezetjük az európai statisztikát. 

Hír: Egységes nemzetközi állásfoglalás született a beporzásról - magyar részvétellel

2016. március 03. 12:52
 
 
A biológiai sokféleséggel és az ökoszisztéma-szolgáltatásokkal kapcsolatos kormányközi platform (IPBES) elfogadta első tematikus értékelését a pollinátorokról, azaz a beporzó állatokról, a pollinációról – a beporzásról –, illetve az élelmiszertermelésről. Történelmi eseménynek nevezte Zakri Abdul Hamid, az IPBES elnöke, a maláj miniszterelnök főtanácsadója, hogy a testület megalakulása óta elsőként elfogadott egy olyan dokumentumot, amely jelentősen meghatározza életünket, mindenki számára közérdekű és fontos üzenetet hordoz.

Hír: Elkészültek a GMO-mentes élelmiszerek címkézésének szabályai

2016. március 04. 08:46
 
Várhatóan már az év első felében hatályba lépnek az új szabályok Elkészült a GMO-mentes élelmiszerek címkézésének jogszabályi kerete, amely várhatóan az év első felében lép hatályba - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) csütörtökön.
 

Hír: A Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben verseny eredménye

2016. március 04. 09:01
 
Tizenkettő, az ország különböző pontjáról érkező közétkeztető csapat mérte össze tudását tegnap a Hungexpon megrendezett V. Országos KözÉtkeztetői Szakácsverseny (OKÉS) döntőjében. A "Tradicionális ételek a modern közétkeztetésben” témában meghirdetett versenyen végül a Sodexo Magyarország Kft. miskolci csapata vehette át az aranyérmet.

Hír: Számos veszély fenyegeti az élelmiszerláncot

2016. március 07. 08:32
 
A főállatorvos szerint az új ellenőrzési módszerek és a nagyobb tudás növeli az élelmiszerbiztonságot.

Hír: Húsvétkor az egekbe ugrik az élelmiszereladás

2016. március 07. 08:33
 
Jelentősen bővül az élelmiszerek eladása húsvétkor, az idei húsvéti költekezés az élelmiszerek forgalmában mintegy 50-60 milliárd forintos többletet jelenthet.

Hír: Japánban is érdeklődnek a magyar élelmiszerek iránt

2016. március 09. 07:52
 
Fazekas Sándor több fontos tárgyaláson, üzletember találkozón vesz részt Japánban a héten. A mai napon a Tohzai Sangyo Boeki vállalat elnökével, MAKI Sószuke-val folytatott megbeszéléseket.