30 napos időjárás-előrejelzés: milyen lesz November?

2023. november 03. 11:55
A mögöttünk álló októberi időjárást elnézve szinte hihetetlen, hogy egyszer majd a tél is beköszönt. Pedig lassan annak is itt van az ideje.
 
November – „Közeleg a tél ..."
30 napos időjárás-előrejelzés: milyen lesz November?
Az első két őszi hónap rendkívüli enyhe időjárása együtt járt sajnos a szárazsággal is, egészen október utolsó hetéig. Akkor gyökeres változás következett be az addigi csapadékszegény időjárásban, a kiadósabb mennyiségű esőzéssel együtt felhőszakadásokra is volt példa, sőt a hazánk déli részén kialakult tornádóról is érkeztek jelentések.
Igazi őszi idő: sok szelet és esőt hoz ez a hét | Ez a lényeg
Sokfelé heves csapadékhullással és enyhe idővel indul a hónap, ám ennek a lendülete már a hónap második hetében megtörik, és a szárazabbra forduló idő lehűléssel is együtt jár.
 
A hónap közepén még várható ugyan egy csapadékot adó frontrendszer, ám utána a hónap végéig hátralévő időszakban már a "tipikus" novemberi időben lesz részünk: köd, sok felhő, kevés napsütés.
Kép őszi erdő ködben | Dovido.hu
Fokozatosan fordul egyre hűvösebbre, hidegebbre az idő, november második felében már nyirkos, hideg idő lesz a jellemző, és éjszaka sokfelé csökkenhet fagypont alá a hőmérséklet.
 
A jelenlegi előrejelzések szerint a hónap végéig lehulló csapadék mennyisége elmarad az ilyenkor "szokásos" értékektől. A novemberben várható csapadék zöme a hónap első napjaiban esik majd.
Őszi dekoráció - Szezonok, alkalmak
Közeledik a tél, hisz környezetünkben egyre többfelé vált fehérbe a táj, nálunk viszont inkább csak a fagypont közeli hőmérsékletek jelzik a tél közeledtét, jellemzően a hónap második felében. Kiterjedt havazás nálunk november végéig nem valószínű (a jelenlegi előrejelzések szerint).
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Fontos információk a fiatal gazda támogatásról

2024. április 16. 11:08
2023-hoz képest két meghatározó változás is van.
 
Megjelent a KAP Nemzeti Irányító Hatóság 10/2024 számú IH közleménye a fiatal gazdák kiemelt területalapú támogatásáról a 2024-2027 közötti időszakában.

Tovább erősödhetnek a mezőgazdasági együttműködéseink Ugandával

2024. március 18. 16:09
Egy mezőgazdasági együttműködési megállapodás megkötése tovább erősítheti hazánk agrárkapcsolatait Ugandával és megnyithatja az utat a befektetők előtt az afrikai országban – közölte Nagy István tárcavezető, aki Bright Kanyontore Rwamirama állattenyésztésért felelős államminiszterrel egyeztetett szombaton, Kampalában.