Több mint 7000 juhtartó részesül az európai uniós forrásból

2023. március 29. 11:10
Megkezdődött a termeléshez kötött anyajuhtartás támogatások kifizetése. Az európai uniós forrásból finanszírozott támogatást több mint 7 ezer juhtartó számára, 5,5 milliárd forint értékben fizetik ki – közölte Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára a tárca sajtóközleményében.
Több mint 7000 juhtartó részesül az európai uniós forrásból
Az államtitkár arra emlékeztetett, hogy a 2015-től érvényes Közös Agrárpolitika meghatározó és Magyarország számára kiemelt jelentőséggel bíró támogatási konstrukció a termeléshez kötött támogatások rendszere. 2022. év végén 4,5 milliárd forintot már előleg formájában kifizettek a juhágazat számára, a napokban pedig több, mint 7.000 állattartó részére érkezik csaknem 5,5 milliárd forint támogatás.
 
A juhállomány alakulása Magyarországon, 2000-2022
A közleményben az Agrárminisztérium ismét felhívja az érintettek figyelmét, hogy a termeléshez kötött támogatások összetett szabályrendszerét foglalja össze a minisztérium és az Agrárkamara közös kiadványa „Termeléshez kötött támogatások" címmel, ami az általános információk mellett sorra veszi a növénytermesztéshez, illetve az állattenyésztéshez tartozó termeléshez kötött támogatásokat is. A kiadvány itt érhető el.
 
Kiemelik, hogy a gazdálkodóknak érdemes megtenniük mindent az Egységes Nyilvántartási és Azonosítási Rendszerben lévő adatok naprakész biztosítása érdekében, az idei évi egységes kérelemben megjelenő állatok megszemélyesítése miatt.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Jelentéktelen gazból lehet a következő, nagy nyereségű olajnövény?

2024. június 26. 15:49
Ez jó példája annak, hogy egy termesztés szempontjából nem túl értékes növény módosítása óriási eredménnyel járhat.

Ezekre a halfajokra országos tilalom lépett életbe

2024. április 15. 15:17
Az őshonos halakra vonatkozó szabályok értelmében tilos ezeket a halfajokat megtartani.
 
A garda, a domolykó, a jászkeszeg, a szilvaorrú keszeg, a paduc és a márna került védelem alá, és tart még a tilalmi ideje a süllőnek, a kősüllőnek, a balinnak és a sügérnek – írja a pecaverzum.hu.