95 éves a Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola

2024. október 07. 14:17
Az iskola hosszú évtizedek óta támogatja a mezőgazdasági szakterületek jövőbeli szakembereinek fejlődését, hozzájárulva ezzel a helyi agrárvállalkozások, valamint a régió és az ország gazdasági növekedéséhez - jelentette ki dr. Nobilis Márton, az Agárminisztérium élelmiszergazdaságért és agrárszakképzésért felelős államtitkára.
95 éves a Csapó Dániel Mezőgazdasági Technikum és Szakképző Iskola
Partnerként tekintünk a szakképzési ágazatra, ezért kiemelt figyelmet fordítunk arra, hogy folyamatosan új forrásokat biztosítsunk a fejlődéshez. Ennek bizonyítéka, hogy a közelmúltban a Déli Agrárszakképzési Centrum újabb 1 milliárd forintos fejlesztési támogatást kapott, amely lehetővé teszi, hogy tovább modernizálja infrastruktúráját és képzési programjait, ezzel is hozzájárulva a jövő agrárszakembereinek magas színvonalú képzéséhez- tette hozzá az államtitkár.
Fotó: Fekete István
 
Dr. Nobilis Márton kiemelte, hogy az elmúlt években a kormányzat jelentős lépéseket tett az agrárszakképzés fejlesztéséért. Új, modern tanműhelyek és digitális tantermek jöttek létre, hogy a diákok a legújabb technológiák és módszerek segítségével tanulhassanak. A duális képzés bevezetésével a tanulók valós gyakorlati tapasztalatokat szerezhetnek, így felkészülten léphetnek be az agrárium világába.
Fotó: Fekete István
 
Az államtitkár hozzátette, hogy a Csapó Dániel Iskolában is kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy a diákok magas szintű elméleti és gyakorlati képzést kapjanak. Az oktatás színvonala és az iskola hagyományai biztos alapokat nyújtanak a diákok számára, hogy versenyképes szakmai tudással lépjenek a munkaerőpiacra. Az intézmény különleges helyzetben van, hiszen Tolna vármegye mezőgazdasági adottságait és kulturális örökségét ötvözve képez olyan szakembereket, akik nemcsak itthon, hanem nemzetközi szinten is megállják a helyüket.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Mi terem a sivatag közepén?

2023. február 27. 09:29
Az Egyesült Arab Emírségek fejleszti búzatermelését. Az öntözéshez napi 18.000 köbméter vizet kell felhasználni.
 
Az Egyesült Arab Emírségek 2022-ben 1,7 millió tonna búzát volt kénytelen importálni, és a teljes élelmiszer szükségletének mintegy 90 százalékát külföldről elégíti ki - írja a reuters.com

Ki mit vet, azt arat? – Elfeledett növények kerülnek újra a gazdák látóterébe

2024. április 11. 16:19
Egyre többen választanak olyan növénykultúrát, ami már kikopott a vetésforgóból.
 
A csökkenő búza- és repcetermő területek ismeretében és a vetőmagforgalom adatai alapján arra lehet számítania tavaszi vetéseknél, hogy idén a gazdálkodók növelik a kukoricatermő területeik nagyságát, a szójánál pedig kifejezetten nagymértékű lesz a bővülés – írja a vg.hu.