A főszezonban hétköznap is közlekednek a Balatonnál a Bagolyvonatok

2024. június 28. 18:42
A Bagolyvonatok jóvoltából a főszezonban a hét bármilyen napján éjszaka is eljuthatunk Budapestről a Balaton déli partján fekvő településekre, míg az északi és nyugati parton a Bagolyvonatok többsége péntekről szombatra, illetve szombatról vasárnapra virradó éjszakákon közlekedik.
A főszezonban hétköznap is közlekednek a Balatonnál a Bagolyvonatok
A Bagolyvonatok elő- és utószezonban csak hétvégenként biztosítják az éjszakai eljutást a főváros és a magyar tenger között, a főszezonban viszont munkanapokon is igénybe vehetik az utasok - tájékoztatott a MÁV-START.
 
A járatok a déli parton végig, az északi parton a főváros és Balatonfüred között modern FLIRT motorvonatból állnak, amelyek kamerázott és légkondicionált járművek.
 
A déli parton a Déli pályaudvar és Keszthely között a nyári időszakban minden nap kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok, melyek a part mentén minden állomáson és megállóhelyen megállnak.
 
A hétvégi időszakban, azaz csütörtökről péntekre, péntekről szombatra és szombatról vasárnapra virradó éjszaka a Bagolyvonatok sűrűbben, óránként közlekednek a part menti szakaszon, egyes vonatok esetén székesfehérvári átszállással. A Balaton Sound és a Strand Fesztivál idején még ehhez képest is sűrített menetrend szerint közlekednek.
Székesfehérvár Városportál - Bagolyvonat is közlekedik Székesfehérvárról a  STRAND Fesztivál idején
Az északi és a nyugati parton hétvégenként (péntekről szombatra, szombatról vasárnapra virradó éjszaka) a part mentén átlagosan kétóránként közlekednek a Bagolyvonatok Keszthely–Tapolca, Tapolca–Balatonfüred, és a Balatonfüred–Székesfehérvár viszonylatokon.
 
Budapest és Balatonfüred között egy pár közvetlen Bagolyvonat is közlekedik.
 
A Bagolyvonatokkal általános díjszabás szerint lehet utazni, ezért helyjegyre sincs szükség, így az igénybe vételükhöz elegendőek az ország- és vármegyebérletek, ezek napijegy változatai (Vármegye24, Magyarország24), továbbá a Balaton24 és a Balaton Sound TravelPass is felhasználhatók minden egyéb jegy megvásárlása nélkül.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Nyakán maradtak a kunái? Így szabadulhat meg tőlük

2023. január 03. 13:15
Magyarok tömegeinél lehetnek még megmaradt kunabankjegyek és -érmék, miközben Horvátországban január közepétől már csak euróval lehet fizetni. A kunát 2023 végéig váltják át a horvátországi bankok és posták euróra – derül ki a Bank360.hu összeállításából.
 
2023. január 1. kiemelten fontos dátum volt a horvátok életében a schengeni övezethez történő csatlakozás és az euró bevezetése miatt. Nagyon sok magyart is érint ez, mert mostantól nincs ellenőrzés a magyar-horvát határon, viszont sokaknál ott lapulnak még a tavalyi vagy korábbi nyaralásokra beváltott, de megmaradt kunabankjegyek és -érmék.

Ennyi lesz márciustól a Budapest-bérlet ára

2024. január 31. 16:22
Hétfőn (jan.29.) bejelentették, hogy nemcsak hogy megmarad a Budapest-bérlet, de a megyei és az országbérletek Budapesten való elfogadásával összefüggésben még csökkentik is az árát: márciustól a teljes árú bérletek 8950 forintba kerülnek majd.