A gemenci erdei iskola feladata természeti értékeink védelme és megőrzése

2016. június 13. 08:07
A gemenci erdő nyújtotta értékeket elődeinktől megtanultuk becsülni, reméljük, hogy a következő generáció is tiszteli és okosan gazdálkodik majd mindezzel a páratlan természeti szépséggel, az itt honos állat és növényvilággal – fogalmazott a Gemenc Erdészeti Erdei Iskola avatásán Zsigó Róbert, Baja és térsége országgyűlési képviselője, élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár (FM).

A gemenci erdészek családi majálisával egyidőben felavatott erdei iskola épületének megnyitásán az államtitkár hangsúlyozta: a gemenci természeti környezet és állatvilág mellett az itt jellemző sokszínű, sokízű gasztronómiai kínálat is olyan védeni, továbbadandó érték, amelyet a gemenci erdészek mindennapi munkája és a megújult, megszépült erdei iskola is biztosít.

Kép letöltése
 
Fotó: Koprivanacz Kristóf

 

A felújított szálláshelyek, a tanterem, a konyha és az étterem megfelelő környezetet biztosít a gemenci erdő szépségeinek megismeréséhez. Az akadálymentesített épület pedig abban segít, hogy senki ne maradjon ki ebből az élményből - fogalmazott Zsigó Róbert.

Kép letöltése
 
Fotó: Koprivanacz Kristóf

 

A 2003 óta működő erdei iskolát a változó igényeknek megfelelően, 160 millió forintból újították fel, mely összegből 110 millió forintot a Földművelésügyi Minisztérium biztosított. Az iskolát teljes körűen akadálymentesítették, emellett olyan szálláshelyeket is kialakítottak, amelyek nem csak erdei iskolás csoportok, hanem a Gemencre érkező családok, egyéni turisták, természetjárók érdekeit is szolgálja.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Proaktivitás: a felelősségvállalás művészete

2020. április 17. 08:11
Nem elég, ha csak reagálsz a külvilágra. Hogyan érdemes huzalozni az elménket ahhoz, hogy aktív alakítói legyünk a saját sorsunknak? Az Eureka Games blogjában Győri Zoltán ír erről

Folytatódnak a műhelymunka-megbeszélések

2020. január 22. 09:37
2020. január 21-én a LIGA Szakszervezetek folytatta a megbeszéléssorozatát, amely műhelymunka címmel immár a harmadik, és amely ez alkalommal a szakszervezetek politikai pártokkal való kapcsolatának témakörét járta körül.