A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak a kormányra

2024. október 07. 14:38
A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak a kormányra, ezért is hirdetnek egyszerűsített pályázatot a mezőgazdasági kisüzemek beruházási támogatására - közölte az agárminiszter a Facebook-oldalán október 5.-én, szombaton közzétett videóüzenetében.
A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak a kormányra
Nagy István elmondta, a pályázati kiírás társadalmi egyeztetése már meg is kezdődött. A mintegy harmincmilliárd forint keretösszegű felhívásra őstermelők, mezőgazdasági vállalkozók és szociális szövetkezetek is pályázhatnak majd.
 
A tervezet szerint a forrásokat az állattartáshoz és kertészethez kapcsolódó épületek, létesítmények építésére, bővítésére, fejlesztésére, illetve fontosabb gépek, eszközök beszerzésére lehet majd fordítani - tette hozzá.
A legkisebb gazdálkodók is számíthatnak a kormányra
Mint mondta, mindezek mellett a támogatás a szántóföldi növénytermesztéshez kapcsolódó egyes kisebb fejlesztésekre is igényelhető lesz. A vissza nem térítendő támogatás maximum tízmillió forint, a támogatás intenzitása legfeljebb nyolcvanöt százalék - jegyezte meg.
 
Nagy István közölte, a felhívás tervezete október 12-ig véleményezhető a kap.gov.hu oldalon.
 
Hangsúlyozta, a kormány számára azért is nagyon fontosak a legkisebb gazdálkodók, mert ők jelentik a "magyar agrárium gerincét".
 
forrás: kormany.hu

 

Kapcsolódó cikkek

Tovább kell erősíteni a magyar-francia kapcsolatokat

2023. június 02. 11:50
Elkötelezettek vagyunk a magyar-francia agrárszakmai, politikai és kereskedelmi kapcsolatok erősítése mellett – jelentette ki Nagy István agrárminiszter, aki hivatalában fogadta Claire Legrast, Franciaország budapesti nagykövetét.
 

Rétegvízzel teszik termővé a sivatagot. De meddig?

2023. június 02. 11:46
Irak elkezdett sivatagi kutakat használni az öntözésben, aminek az eredményeként idén megduplázódott az országban a búzatermő terület, elérte a 8,5 millió danamot, ami kb. 850 ezer hektár.