A Lidl mintegy 100 millió forintra emelte a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet támogató keretét

2023. június 22. 16:36
Negyedik éve támogatja a Lidl Magyarország élelmiszerekkel a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet annak alapítványán keresztül: a támogatásra szánt éves keretet 78 millió forintról majdnem 100 millió forintra emelte az áruházlánc.
A Lidl mintegy 100 millió forintra emelte a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet támogató keretét
A Lidl Magyarország azt közölte kedden az MTI-vel, hogy a támogatási programjának részeként - a nélkülöző magyar gyerekek, családok segítése mellett - a hazai egészségügyet is a szívén viseli, így 2019 óta havi rendszerességgel élelmiszeradományokkal segíti a Heim Pál Gyermekgyógyászati Intézetet.
Az áruházlánc eddig 260 millió forint értékű adományt biztosított a gyermekkórház számára, az elmúlt egy év során a támogatásra szánt keretből többek között közel 11 tonna friss húst, közel 6,5 tonna friss zöldséget és gyümölcsöt, 2,6 tonna sajtot, 3700 bébiételt, 5,2 tonna felvágottat és mintegy 7,5 tonna száraztésztát juttatott el - írták.
Az adományok minden árucsoportra kiterjednek, és annak összetételéről mindig a kórház élelmezési vezetője dönt, figyelembe véve az egyes ételallergiákat, érzékenységeket is. Az áruházlánc az adományon túl az élelmiszerek szállításában is rendszeres segítséget nyújt - áll a közleményben.
 
Forrás: MTI
 

Kapcsolódó cikkek

Felmérés: az infláció győzött a fizetésemelkedéssel szemben

2023. január 23. 12:14
A fizikai munkát végző szak- és betanított munkások átlagos órabére tavaly a negyedik negyedévben 13,1 százalékkal 1630 forintra emelkedett az egy évvel korábbihoz viszonyítva. A középvezetők körében 9,2 százalékos volt az átlagbérek éves növekedése.
 
A munkaerő-kölcsönzéssel és -közvetítéssel foglalkozó Trenkwalder közel hétezer fő béradatait feldolgozó elemzése szerint a legtöbb régió fizikai átlagórabérei között nincs jelentős eltérés, ez az érték 1500-1650 forint közötti sávban mozog - írta az Infostart. Egyedül Közép-Magyarország és a főváros ugrik ki a mezőnyből: ezeken a területeken az órabérek átlagos nagysága 2100 forint feletti.

A tüntetések hatására így segíti a termelőket a román kormány

2024. január 22. 12:50
Romániában több eredményt sikerült elérni a tüntető gazdáknak, mint Ausztriában.