A magyar föld nem eladó! - Újra felállították a Mentsük meg Kishantost! táblát

2015. október 14. 10:19
"Kishantos - A vidékfejlesztési központ örökre elveszíti az esélyt a minigazdaság visszaállítására, ha eladják az állami földeket - hangsúlyozta délután Ács Sándorné a kishantosi bejárónál a félpályás útlezárás helyszínén.

Országos összefogás bontakozott ki az állami földek eladása ellen, az Élőlánc Magyarországért is csatlakozott az LMP által meghírdetett országos demonstrációhoz. Fejér megyében - a dunaújvárosi demonstráció mellett - Kishantosnál tarottak félpályás útlezárást hétfőn délután a 6228-as úton, Mezőfalva és Hantos között, a vidékfejlesztési központ bejárójánál."

 

További részletek az alábbi linken olvashatóak:

http://feol.hu/hirek/a-magyar-fold-nem-elado-ujra-felallitottak-a-mentsuk-meg-kishantost-tablat-1730667

 

Forrás:

http://feol.hu/

Kapcsolódó cikkek

A régió közös fellépése szükséges az uniós agrárköltségvetés szinten tartásához

2019. július 10. 08:48
A következő hét év uniós agrárköltségvetését nem szabad csökkenteni, minimum szinten kell tartani, akár az egyes országok hozzájárulásának emelésével is - mondta Nagy István agrárminiszter pénteken Bábolnán, ahol első ízben rendezték meg a Közép-európai Agrárkamarák találkozóját, hat ország részvételével.
 

Soha nem látott az ország ilyen komoly, kora tavaszi aszályt: mi lesz ennek a vége?

2020. május 15. 07:55
Mára egyre gyakoribbak az ideihez hasonló, kora tavaszi aszályok Magyarországon, és elmaradnak a korábban ebben az időszakban, nagy folyóinkon jellemző áradások. Az összetett jelenségre azonban számítani lehetett: hazánk átlaghőmérséklete az éghajlatváltozás következtében 1900 óta több mint 1 Celsius fokkal nőtt, a csapadék eloszlása pedig egyre inkább egyenlőtlenné vált. Sokszor hirtelen, rövid idő alatt több hónapnyi eső zúdul le, de gyakoribbá és súlyosabbá válnak az aszályok, hőhullámok is. Épp úgy, ahogy idén is. A HelloVidék most a Természetvédelmi Világszövetség (WWF) segítségével járta körbe a kérdést és kereste a megoldást a felmerült problémákra.