Kapcsolódó tartalmak: mezőgazdaság

Hír: A mezőgazdaságban a foglalkoztatásra csak szóbeli ígérete van a kormánynak

2014. július 24. 09:02
 
A MÉDOSZ (Mezőgazdasági, Erdészeti, Élelmiszeripari és Vízügyi Dolgozók Szakszervezete), mint a mezőgazdaság egyedüli reprezentatív szakszervezete, megdöbbenéssel fogadta a kormány döntését az agrártámogatási rendszer átalakításával kapcsolatosan.

Hír: Haljon, ami életképes

2015. október 14. 09:21
 
"Az Európai Unió Bizottsága a napokban jóváhagyta a 2014–2020 között Magyarországon megvalósuló Vidékfejlesztési Program tervezetét. Eurómilliárdokról van szó, melyek egy részét a magyar állam állja.

Hír: Kinek jó az állami földek kiárusítása?

2015. október 14. 09:36
 
"Százéves kisgazda programot hajt végre a kormány, vagy a politikai hatalom átmentése érdekében tönkreteszi a magyar vidéket?
 

Hír: Alaptörvény ellenes az újabb földeladás?

2015. október 14. 09:50
 
Az ATV Start vendége Szabó Rebeka elnökségi tag, PM.
"... Az alaptörvény kimondja: a természeti erőforrásokat, de különösen a termőföldet meg kell őrizni a jövő nemzedékek számára..."

Hír: Tíz tizenöt év múlva élelmiszerhiány lesz

2015. október 14. 09:57
 
"Tíz tizenöt év múlva élelmiszerhiány lesz, akkor az lesz az úr, akinek földje van, ezért most földhöz juttatják a haverokat, mondta Szél Bernadett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. 

Hír: Traktorral érkezett Sallai a Parlamenthez

2015. október 14. 10:01
 
"Közösen tüntetnek az állami földek eladása ellen a Parlament előtt ma este az ellenzéki pártok, az ország több megyéjében pedig félpályás útlezárással tiltakoznak.
A kormánypártok a politikai hatalmat gazdasági hatalomként mentik át az állami földek eladásával – az LMP szerint. A párt országgyűlési képviselője, Sallai Róbert Benedek azt mondta: a privatizációnak sok nyertese lehet a második Orbán-kormány idején kiválasztott bérlők közül. 

Hír: Az ellenzék még mindig a spekulánsok érdekeit védi

2015. október 14. 10:10
 
"A Fidesz szerint az ellenzék még mindig a spekulánsok és a nagybirtokosok érdekeit védi.
A kormánypárti frakció sajtóosztálya ezt arra reagálva közölte, hogy az LMP-s Sallai R. Benedek hétfőn a földeladások ellen tiltakozva arról beszélt: az állami termőföldek eladásával a következő nemzedékeknek és kormányoknak semmilyen eszköze nem marad a vidék megtartóképességének növelésére, a foglalkoztatás elősegítésére.
 

Hír: A magyar föld nem eladó! - Újra felállították a Mentsük meg Kishantost! táblát

2015. október 14. 10:19
 
"Kishantos - A vidékfejlesztési központ örökre elveszíti az esélyt a minigazdaság visszaállítására, ha eladják az állami földeket - hangsúlyozta délután Ács Sándorné a kishantosi bejárónál a félpályás útlezárás helyszínén.

Hír: "Nem hagyjuk ellopni a magyar földet!" - ellenzéki pártok tüntettek a Parlamentnél

2015. október 14. 10:29
 
Az ellenzéki pártok közösen tiltakoznak a Parlament előtt a tervezett földprivatizáció ellen.
Az ATV helyszíni tudósítója szerint körülbelül 400 fő vett részt a demonstráción, amelyen példátlan összefogással beszédet mondott az LMP, az MSZP, a Jobbik és a PM képviselője is. Gyurcsány Ferenc pártja azonban kijelentette, hogy nem hajlandóak a Jobbikkal közös tüntetésen felszólalni.

Hír: Megbénítaná Budapestet a traktoros képviselő

2015. október 14. 10:30
 
"Országos demonstrációt tartottak az ellenzéki pártok és civilek a földek újbóli magánosítása ellen. A fővárosból kivezető utakon félpályás útlezárás volt.