A női energiák lesznek a fókuszban az idei Gourmet fesztiválon
2024. május 06. 18:45
A kiváló női séfek, cukrászok, pékek és termelők kerülnek főszerepbe az idei MBH Bank Gourmet fesztiválon, amely több mint 100 kiállítóval – köztük mintegy 50 étteremmel és cukrászdával – és gyereknapi meglepetésekkel várja a közönséget május 24. és 26. között a Millenárison.

A Gourmet idén is követi a megbízható "alapreceptet": bemutatja Magyarország gasztronómiai felhozatalát, megspékelve egy friss és aktuális témával, amely idén a női energia lesz – mondta el Nemes Richárd főszervező a rendezvény hétfői budapesti sajtótájékoztatóján.
Határozott előrelépés mutatkozik ugyanis abban, hogy egyre több nő vállal komoly szerepet a sokáig férfiak uralta magyar gasztronómiában – jegyezte meg.
Mivel a Gourmet utolsó napja ezúttal éppen gyereknapra esik, ekkor a 18 év alattiak ingyen léphetnek be a fesztiválra. Számos kiállító készül a gyerekek számára meglepetésekkel – például robbanócukros minimacaronnal –, a Gourmet Akadémia vasárnapi workshopjai pedig a fiatalokat is megszólítják majd.
Nemes Richárd kiemelte azt is, hogy a legjobb vidéki és budapesti éttermek meghívása mellett a szervezők nem kizárólag a hazai fine dining gasztronómiát szeretnék bemutatni, hanem a magas színvonalú bisztrókat, nemzetközi konyhákat is.
Idén kiállít két pékség is, mellettük természetesen megjelennek a legjobb cukrászdák, pincészetek – mondta el a főszervező, az izgalmas ételkínálaton túl kiemelve a változatos italmenüt, a kávékülönlegességektől a koktélokon át a pezsgőkig.
Újdonság, hogy a legtöbb kiállítónál lesz legalább egy pénztárcabarát étel.
Dankó Virág, a Millenáris Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója felidézte, hogy idén 13. alkalommal adnak otthont "Magyarország kedvenc gasztrofesztiváljának".
A Gourmet idei nagykövetei Ormós Gabriella, a Kovászlabor blog és a Jenői pékség alapítója, Fekete Zsóka, a Fekete Zsóka mangalicafarm tulajdonosa és Ötvös Zsuzsa gasztroblogger, a Laurel Budapest cukrász- és társséfje lesznek.
M. Horváth Veronika, a Gourmet Akadémia főszervezője elmondta, hogy a workshopok többségét ebben az évben női szakemberek tartják. Ormós Gabriella például a gyakorlatban is bemutatja a kovászolás titkait, Fekete Zsóka mangalica tarjájából készít rántott húst, míg Ötvös Zsuzsanna témája a vegán cukrászat és a fine dining kapcsolata lesz, de a "női energiákat" erősíti majd Stahl Judit és az általa létrehozott Flódni című gasztroszínházi előadás is.
A rendezvény teljes programja a https://gourmetfesztival.hu linken érhető el.
forrás: turizmus.com
Kapcsolódó cikkek
Újranyit a soproni Hotel Lövér, új bérlővel állapodott meg a Danubius
2023. március 02. 13:26
Áprilistól újra várja vendégeit a Hotel Lövér, miután a tulajdonos Danubius Hotels Zrt. bérleti megállapodást kötött a Hotel & More Group-pal. A soproni szálloda a jövőben is 3 csillag superior minősítésű szállodaként várja elsősorban szabadidős egyéni és csoportos vendégeit.
"Örülök, hogy a Hotel & More lehetőséget látott a Hotel Lövérben, Sopron e klasszikus és népszerű szállodájában, és mi ezzel tapasztalt üzemeltető partnert találtunk. Úgy látom, hogy az idei évben tovább erősödik a turizmus, és ez a Hotel Lövérnek is új lehetőségeket hozhat. A soproni szállodánk már 2014 óta bérleti konstrukcióban üzemelt, ezt a modellt továbbra is szerettük volna fenntartani.” –nyilatkozta Kovács Balázs, a Danubius Hotels Zrt. vezérigazgatója.
Rendezvényhelyszín lesz a most megújult Rónai-malom Karcagon
2023. március 17. 15:32
Megújult a karcagi önkormányzat tulajdonában lévő Rónai-malom, a felújított épületben rendezvényeket, konferenciákat, kiállításokat tartanak majd.
Szepesi Tibor polgármester tájékoztatása szerint a beruházásra 136 millió forint európai uniós támogatást nyert el a karcagi önkormányzat a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán.
A korszerűsítés során új, galériázott padlásteret alakítottak ki, beépítették a tetőteret és új nyílászárók, áthidalók kerültek az épületre. Az ingatlan földszintje akadálymentessé vált, új közösségi tereket alakítottak ki a szakemberek a földszinten és a galériatérben. Emellett új vizesblokk, tálalókonyha, előtér létesült.