A pálinka a magyar kultúra része

2023. szeptember 28. 16:50
A pálinka nem csupán egy termék, hanem a magyar hagyomány és kultúra része - jelentette ki dr. Nobilis Márton az Agrárminisztérium élelmiszeriparért es kereskedelempolitikáért felelős államtitkára a Konrád Manufaktúra Kft. Magyar Kamra Pálinkaház és Hűtőház átadóján, Bicskén.
A pálinka a magyar kultúra része
Az államtitkár ismertette, hogy a csaknem 1 milliárd összköltségű projekthez a magyar állam 500 millió forint támogatást biztosított. Egy ilyen üzemben készült pálinka nem csupán egy termék, hanem, egy kultúra és hagyomány része, amely büszkén képviselheti hazánkat a világban. 
Lehengerlő ízű pálinka főzhető ezekből a növényekből is | Sokszínű vidék
Ez az üzem új lehetőséget nyit meg a pálinkatermelők és a pálinkaipar számára, és hozzájárul a gazdaság fejlődéséhez.
Dr. Nobilis Márton felhívta a figyelmet arra, hogy a kormány úgy döntött, hogy a korábbi 468 milliárdról 750 milliárdra emeli az élelmiszeripar támogatását.  Hozzátette, hogy remélhetőleg még nagyon sok hasonló álom valósul meg ebből a megemelt forrásból.  A magyar kormány mindig ott fog mellettük állni, hiszen számunkra is rendkívül fontos, hogy ezt a kultúrát továbbvigyük- zárta sorait.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

AZ IDEI ESZTENDŐ A VÁLSÁGÁLLÓSÁG ÉS A VÁLSÁGKEZELÉS TESZTJE LESZ

2023. március 21. 13:04
Az idei esztendő a válságállóság és a válságkezelés tesztje lesz, hiszen a folyamatosan jelentkező kihívásokra időben és hatásosan kell reagálni, ehhez pedig szükség van az ágazat minden szereplőjének tudására, akaratára és közös munkájára - jelentette ki az Agrárminisztérium parlamenti államtitkára kedden, Kecskeméten.
 
Farkas Sándor a Portfolio Agrárium 2023 konferencián elmondta: a magyar kormány tisztában van azzal a számos kihívással és váratlan nehézséggel, amely a mezőgazdaság szinte minden egyes ágazatát sújtotta az elmúlt időszakban. A finanszírozási helyzet javítása érdekében tett intézkedéseknek és az ágazat pénzügyi erősödésének is köszönhetően azonban a mezőgazdaság a tavalyi tragikus év után is talpon tudott maradni - állapította meg az államtitkár. 

Hajdú-Biharban kitört a madárinfluenza

2023. november 14. 14:37
Kitörés köré felállított tíz kilométer sugarú kör érint tíz Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei települést.
 
November 7-én Hajdú-Bihar vármegyében is madárinfluenza-kitörést igazolt a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih), míg november 8-án azt jelentették be: Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyében is magas patogenitású madárinfluenza vírus jelenlétét igazolta a laboratóriumi vizsgálat.