Stratégiai cél a magyar vidék megerősítése

2024. január 08. 14:41
A kormány fókuszának középpontjában a vidék Magyarországa áll, annak gazdasági, infrastrukturális és kulturális megerősítése, amihez minden támogatást meg is adunk - jelentette ki Nagy István agrárminiszter a Lenti várossá nyilvánításának 45. évfordulója alkalmából rendezett ünnepségen január 6.-án, szombaton.
Stratégiai cél a magyar vidék megerősítése
A miniszter arra emlékeztetett, hogy bár keleti szomszédunkban lassan két éve dúl a háború, a déli határainknál egyre fokozódik a migrációs és terrorveszély, közben pedig Európa továbbra is identitásválsággal küzd, nekünk, magyaroknak van okunk a bizakodásra. Azért is tekinthetünk reményteljesen a jövőbe, mert világosan megfogalmaztuk nemzetstratégiai céljainkat és ezek mentén haladunk előre. Nagy István kiemelte, az egyik ilyen, és talán a legfontosabb stratégiai célunk a magyar vidék megerősítése. A kormány ugyanis úgy tekint a vidékre, hogy mind gazdasági, mind kulturális, mind pedig társadalmi értelemben az adja Magyarország gerincét, és ez igaz a teljes vidéki Magyarországra, még a fővárostól oly távol eső pontjára is, mint Lenti – fűzte hozzá. A tárcavezető kifejtette, azt szeretnénk, hogy jó legyen vidéken élni, a kisebb városokban, községekben, falvakban is biztosított legyen minden, amire a magyar családoknak szüksége van. A vidék választása ne csak életminőség, hanem életforma választása is legyen egyben – húzta alá Nagy István.
 
Lenti 1979. január 6-án kapott városi rangot. A jeles eseményre minden évben a Város Napja rendezvényen emlékeznek meg a településen. A szombati ünnepség keretében nyolcan vehettek át elismeréseket a város polgármesterétől és az agrárminisztertől.
 
forrás: AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Az élelmiszer-drágulás felértékelte a hazai kiskertek szerepét

2023. április 25. 09:23
Az elmúlt hetekben több mint félmilliónyi kiskertben, összesen mintegy 35-40 ezer hektáron kezdték meg a tavaszi munkákat.
 
Az Agroinform.hu felmérése azt mutatja, hogy bár a legtöbben továbbra is elsősorban kikapcsolódásként tekintenek a kiskert gondozására, a zöldség- és gyümölcsárak emelkedése miatt a korábbinál fontosabb szemponttá vált, hogy anyagilag is kedvező a termények saját célra történő termelése.

Az örök optimista, akit az élet is rendre visszaigazol

2023. október 09. 15:29
Magyarország Legszebb Birtoka. Az Év Agrárembere. Ma már nagyon kevesen vannak azok, akik ne hallottak volna erről a két díjról. Sőt, ahogy telnek az évek, egyre inkább rangnak is számít az ilyen díjak elnyerése, viselése. Az ötletgazda, Mátrai Zoltán agrármérnök tehát jól tudja, hogy mit gondolt ki, és hozott létre annak idején. Az annak idején kereken tíz éve volt. Ezen a jubileumon az a megtiszteltetés is érte, hogy őt is komoly elismerés érte. Ebből az alkalomból is beszélgettünk vele – jelent meg vasárnap a Növényvédőszer.hu-n.