A Tesco is visszahívott kölesgolyót a forgalomból
2024. október 21. 18:47
Ennek oka a szalmonella lehetséges jelenléte, ami miatt a Tesco-Global Zrt. is visszahívott extrudált biokölesgolyót.
Ez egyre rosszabb: még egy nagy magyarországi bolt hívta vissza a fertőzött termékét / Fotó: AFP
Az ügy ezzel egyre terebélyesedik, miután a múlt héten már hasonló bejelentést tett
- az Auchan Magyarország Kft.,
- a Biopont Kft.
- és Kifli.hu Shop Kft.
A visszahívás mindegyik cég esetében a 75 grammos, sajtos-hagymás ízesítésű, 2025. január 22-i, február 27-i és március 17-i minőségmegőrzési idejű, extrudált biokölesgolyóra vonatkozik. A Biopont Kft. a 75 grammos sajtos-hagymás biocirokgolyót is visszavonta a forgalomból, szintén szalmonella lehetséges jelenléte miatt.
Az intézkedés a 2025. június 16-i minőségmegőrzési idejű termékekre vonatkozik.
A Nébih kéri a vásárlókat, hogy ne fogyasszák el a terméket.
A szalmonellózis a szalmonellabaktériumok által okozott fertőző megbetegedés. Ezek a baktériumok leggyakrabban élelmiszerrel vagy piszkos kéz közvetítésével kerülnek be a szervezetbe. Jellemző tünetei a hasmenés, hányás, magas láz, de enyhébb esetben csak hőemelkedés, levertség tapasztalható. Az is előfordulhat, hogy a fertőzés tünetmentes.
A szalmonellabaktériumokat az alapos sütés-főzés elpusztítja. A megbetegedés a kisgyermekekre, idősekre, legyengült szervezetűekre különösen veszélyes lehet.
forrás: vg.hu
Kapcsolódó cikkek
Fenntartható élelmiszer-termelés: A gombáé a jövő!
2024. október 21. 17:18
A termesztett gombák karbonlábnyoma jelentősen alacsonyabb, mint a hagyományos húsipari termékeké.
Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt
2024. január 08. 15:21
Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 24. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Mint írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.