A zsugorinfláció töretlenül halad előre

2024. augusztus 27. 15:22
Újabb és újabb kellemetlen meglepetés vár minket a boltokban
Az elmúlt két hónapban ismét számos termék kiszerelése csökkent a magyar boltokban. A zsugorinfláció töretlenül halad előre.
A zsugorinfláció töretlenül halad előre
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatalhoz (Nébih) június 25. és augusztus 16. között több gyártó és forgalmazó jelentette be, hogy termékeik (pipere- és háztartási cikkek, kakaópor, szódapatron és édességek) korábbi kiszerelését megszüntetik és annál kisebbek kerülnek a polcokra.
 
A zsugorinfláció, azaz a termékek méretének csökkentése (áruk változatlanul hagyása mellett) egyre elterjedtebb gyakorlat a magyar üzletekben. A kormány kötelezővé tette, hogy a boltokban tájékoztassák a vásárlókat a kiszerelés csökkenéséről, kivéve, ha a korábbi nagyobb kiszerelést is forgalmazzák legalább hat hónapig. Bár a vállalatoknak nem kell jelentést adniuk az árak változásáról, sok esetben jogosan merül fel a gyanú, hogy a kiszerelés méretváltozása hátterében burkolt áremelés áll.
 
A jelenség továbbra is kihívást jelent a vásárlóknak, akik gyakran csak a pénztárnál veszik észre, hogy ugyanazért az árért kisebb terméket kapnak.
 
Forrás: Trademagazin.hu

Kapcsolódó cikkek

Hárommilliárd forintból épült, új gabonatárolókat adtak át

2023. november 03. 11:39
Az élelmiszer-ellátás nemzetstratégiai kérdés, hangsúlyozta Nagy István.
 
Az elmúlt évek válsághelyzeti megmutatták, hogy az élelmiszer-ellátás, az élelmezési önrendelkezés nemzetstratégiai, sőt mára világos, hogy biztonságpolitikai kérdés is - hangsúlyozta az agrárminiszter nov.2.-án, csütörtökön, a Gyermelyi Zrt. mintegy hárommilliárd forintból épült, új gabonatárolóinak átadásán.

Jöhet a méregtelenítés az ünnepi menük után: mutatjuk, mely gyümölcsökkel próbálkozz

2023. január 06. 18:24
A túlzott étkezésre, mértéktelen kajálásokra az ünnepek alatt bőven volt lehetőség, viszont ez megterhelő a szervezet számára. Általános gyengeség, krónikus fejfájás, alvászavarok, immungyengeség? Ha ezeket tapasztaljuk, és nincs konkrét betegségünk, érdemes segíteni picit a szervezetünknek és méregtelenítésbe kezdeni. De miért kellene, ha amúgy is méregtelenít a szervezetünk? Ugyan szervezetünk valóban méregtelenít, méghozzá folyamatosan, de manapság már annyi káros anyagot fogyasztunk el, vagy akár szívunk be a levegővel, amivel a méregtelenítő szerveket egyre jobban leterheljük. Idővel ezek a mérgek felhalmozódhatnak, és különböző egészségügyi problémákat, betegségeket okozhatnak. A méregtelenítéssel pedig megszabadíthatjuk magunkat a méreganyagok jelentős részétől. Lássuk, mely gyümölcsökből érdemes fogyasztani. Illetve miért is érdemes őket nap mint nap enni.