Áramárplafonnal segítik a szálláshelyeket, hidegélelemre is költhető a SZÉP-kártya

2023. június 20. 17:10
Nagy segítséget jelent a fixáras szerződésekbe beleragadt vállalkozások számára a mai Kormányinfón a szálláshely-szolgáltatók számára bejelentett áramárplafon. Emellett emelik a SZÉP-kártya keretét, a felhasználását pedig átmenetileg ismét kiterjesztik hidegélelem vásárlására.
 
Három fontos, a turisztikai ágazatot érintő döntést jelentett be Gulyás Gergely, Miniszterelnökséget vezető miniszter a június 19-i Kormányinfón.
Áramárplafonnal segítik a szálláshelyeket, hidegélelemre is költhető a SZÉP-kártya
A bejelentés szerint árplafont vezet be a kormány az áramra három szektorban már a következő hónapról. Az árplafont július 1-jétől nettó 200 euró/megawattórában állapítják meg, és az a feldolgozóiparra, a szálláshely-szolgáltatásra, valamint a raktározásra, szállításra vonatkozik. A miniszteri indoklás szerint olyan szektorokról van szó, amelyek a gazdaság teljesítményére és az inflációra a legnagyobb hatással vannak, mint termelő, vagy termeléshez kapcsolódó tevékenységek. A vállalatok 81 százaléka rögzített áras szerződést kötött, egyharmada 320 euró/megawatt fölött fizet, az átlag 250 euró felett van. Az intézkedés több mint ötezer vállalkozást érint és 40 milliárd forintos költségvetési kiadása van – hangzott el a Kormányinfón.
 
Szintén a szektor működését befolyásoló változás, hogy a gazdaságvédelmi akciótervbe illeszkedően ismét lehetővé teszik a SZÉP-kártyák felhasználását hidegélelemre, erre augusztus 1-jétől december 31-ig korlátlanul lesz lehetőség. Ebben az időszakban a munkáltatók a SZÉP-kártya keretét, amelynek maximális összege 450 ezer forint, további 200 ezer forinttal megemelhetik a kedvezményes szabályoknak megfelelően. (Volt már ilyen kiterjesztés korábban is, a kormány 2022. február 1-jétől június végéig lehetővé tette, hogy a SZÉP-kártyával hideg élelmiszert is lehessen vásárolni – a szerk.)
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

A világ legjobb vidéki luxusszállodája és legjobb SPA-ja is Magyarországon van

2023. november 07. 19:33
A World Luxury Hotel Awards és a World Luxury Spa Awards kategóriában is díjesővel ismerték el a sárvári Spirit Hotel Thermal Spa kimagasló értékeit az Athénban október végén megrendezett 17. World Luxury Awards gálán.
Az öt csillag superior besorolású Spirit Hotel Thermal Spa nem mindennapi elegáns környezetével és kivételes szolgáltatásaival vívta ki a nem kevesebb, mint hét rangos szakmai elismerést különböző kategóriákban, köztük a Global Spa of the Year (a világ legjobb spája) és a Luxury Country  Hotel of the Year (a legjobb vidéki luxusszálloda) címeket.

Eladták a 2008 óta üresen álló parádfürdői kastélyt

2023. január 23. 12:36
Hosszú elhagyatottság után gazdája lett a parádfürdői kastélynak. Az ingatlan kikiáltási ára 176,5 millió forint volt, az új tulajdonosnak ennél valamivel olcsóbban sikerült hozzájutnia.
Parádfürdő egyik legszebb épülete hosszú évek óta aludta Csipkerózsika-álmát. A kastély a Tarna patak völgyében, a jobb parton emelkedő dombhát tetején épült. Kikiáltási ára 176,5 millió forint volt – írja a heol.hu.
 
Mudriczki József, Parád polgármestere közölte, hogy tudomása szerint 170 millió forintért kelt el az épület, de egyéb információ megosztására nem jogosult.