Ausztriai és rábaközi útvonalakat is összeköt az újonnan átadott kerékpárút

2024. május 28. 17:00
Átadták a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárutat, amely csaknem 300 millió forintból valósult meg. A 7 kilométeres szakasz közel 8000 embert köt össze, és részben az egykori műszaki határzár nyomvonala mellett vezet.
Ausztriai és rábaközi útvonalakat is összeköt az újonnan átadott kerékpárút
Révész Máriusz, a Miniszterelnökség aktív Magyarországért felelős államtitkára a régiót érintő fejlesztésekről elmondta, hogy Sopron és a Fertő-tó tágabb környezetében 300 kilométer kerékpározható út kijelölését tervezik. A táblákat ősz végére helyezi ki a közútkezelő.
Vadonatúj kerékpárúton tekerhetünk át Ausztriába | Kerékpár magazin -  Bikemag.hu - Hírek, tesztek, versenyek
Az államtitkár hozzátette, 2010 óta kétezer kilométer új kerékpárút épült, háromezer kilométernyi kerékpározható útszakaszt jelöltek ki, és ezer kilométer új kerékpárút tervei állnak rendelkezésre jelenleg is. A fejlesztés egyik legfontosabb jellemzőjének nevezte, hogy sikerült hálózatot építeni, az egyes térségeket összekötő szakaszokat megvalósítani.
Ausztriai felfedezőtúra biciklivel - Turizmus.com
Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára kiemelte, hogy a Nagycenk-Kópháza-Harka kerékpárút is a Vidékfejlesztési Program keretében épült, amely 2400 önkormányzat 7000 fejlesztéséhez biztosított támogatást és további 3000 projekt megvalósulását segíti.
 
Júliustól 57 milliárd forintos keretösszeggel új kiírások jelennek meg a Magyar Államkincstár honlapján a LEADER program helyi felhívásai között, a projektek támogatása a 95 százalékot is elérheti – hívta fel a figyelmet Feldman Zsolt.
 
A most megvalósult útvonal kapcsolódik a Lövő és Sopron közötti, 34 kilométeres útszakaszhoz, valamint ausztriai és rábaközi, nemzetközi kerékpárutakhoz teremt összeköttetést.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Természeti és kulturális értékeket őriznek a Bakonyi és Balaton-felvidéki erdők

2023. május 23. 18:11
A Bakonyerdő Zrt. erdeinek kétharmada különböző szintű természetvédelmi oltalom alatt áll.
 
A Bakonyerdő Zrt. három vármegyében, nagyjából 63 ezer hektáron végez gazdálkodási tevékenységet a Bakony, a Balaton-felvidék, illetve a Keszthelyi-hegység területén. Hazánk egyik legváltozatosabb és legértékesebb régiójában az elmúlt öt évben erdőtelepítésekkel igyekezték növelni az ország erdővel borított területét. Ezt 150 ezer hektáron tették meg.

A nyugalom szigete Zalában

2023. május 16. 18:51
Túl a hegyháton, völgyben elterülő erdők ölelésében fekszik a kicsiny zalai zsákfalu, Obornak. Kiesik a forgalomból, és így télen még visszafogottabb. A nyugalom szigete, ám az itteni csönd nem nyomasztó, inkább feloldódik benne az ember. A település egyetlen fő utcájának utolsó portája után vadászház bújik meg a fák között, árulkodóan felcsillanó ablakai szinte hívogatnak.
A környező fenyők tisztelegve, a házigazdák meleg szívvel fogadják a Zalaerdő Zrt. régi vágású, patinás vadászházába és turistaszállására érkezőket, és mivel előre bejelentkeztünk, a konyha finom fogásaiból is ízelítőt kaptunk.