AZ AGRÁRMINISZTÉRIUM IDÉN IS OTT VAN A CAMPUS FESZTIVÁLON

2023. július 20. 14:22
Termelői piac is van a Campus Fesztiválon, ahol a régióban meghatározó termékeket előállító helyi termelők finomságai érhetők el - jelentette ki Papp Zsolt György, az Agrárminisztérium közös agrárpolitika végrehajtásáért felelős helyettes államtitkára, a tárca standjának megnyitóján, Debrecenben.
AZ AGRÁRMINISZTÉRIUM IDÉN IS OTT VAN A CAMPUS FESZTIVÁLON
A helyettes államtitkár nyitotta meg idén az Agrárminisztérium standját, mely a kormányzati, közigazgatási és civil szervezeteknek helyet adó Civil Faluban található. Itt interaktív ismeretterjesztő játékokkal találkozhatnak, és értékes nyereményekkel lehetnek gazdagabbak a rendezvény ideje alatt a fesztiválozók. A pavilonoknál a fiatalok színes programokon keresztül ismerkedhetnek meg, többek között az erdőgazdálkodás eszközeivel, a vadgazdálkodással és hungarikumainkkal. 
 
A szakmai tematikus napokon részt vesz pálinkáival a Gyulai Pálinka Manufaktúra és a Lunczer Pálinkaház. A megnyitó után lehetőség nyílt megkóstolni a Törley Pincészet idei új termékét, az „ICE” fantázianevet viselő pezsgőt.  Az Északi ASzC Wetsik Vilmos Élelmiszeripari Technikum és Szakképző Iskola diákjai és tanárai által készített kenyérlángosokat is megízlelhetik a fesztiválozók, miközben betekintést nyerhetnek az agrárszakképzés, valamint az élelmiszeripar működésébe. 
 
A Gyógynövény Szövetség és Terméktanács közreműködése által pedig egy hűsítően frissítő tea is fogyasztható.
Szakmai partnerként a Felelős Gasztrohős Alapítvány a fenntartható étkezés témakörben adja át tudását, a Matúra és Natúra Alapítvány pedig bemutatja a kicsiknek, hogy mit tehetnek a madarakért és rovarokért, és minden más, bennünket körülvevő élőlényért.
 
forrás: AM Sajtóiroda
 

Kapcsolódó cikkek

A ma szabadságát őseink vérrel vívták ki, ezért köszönettel tartozunk

2023. október 24. 17:55
A szabadság az egyik legfontosabb értékünk, mert ha ez elvész, akkor elvész a nemzeti függetlenségünk és mi magunk is elveszünk – jelentette ki Nagy István agrárminiszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja, október 23-a alkalmából megtartott kitüntetési átadási rendezvényen, pénteken, a Magyar Mezőgazdasági Múzeumban.

Kevés nádat arattak a Balatonon. Mutatjuk, miért!

2023. március 27. 11:43
Most már többet nem is fognak. Véget ért a nádvágási szezon.
 
Véget ért a balatoni nádvágási szezon, az idén közel 62 hektárról sikerült learatni a növényt, ennek négyszerese-ötszöröse lenne az ideális – közölte az Országos Vízügyi Főigazgatóság (OVF) az MTI megkeresésére.
 
Az OVF tájékoztatása szerint a 2022-2023. évi nádvágási szezonban 6,16 hektáron történt haszonnád-, és 4,46 hektáron vízminőségvédelmi nádaratás a Balatonnál.