Az egész internet a tökéletes fokhagymapucolási trükkön pörög

2019. június 20. 08:10
fokhagyma a világ számos konyhájának meghatározó alapanyaga, nem is kell messzire menni, hiszen hazánkban is számos étel ízesítésére használjuk, arról nem is beszélve, hogy milyen egészséges.

A zöldséggel egyetlen probléma van, mégpedig az, hogy a gerezdeket egyesével meg kell pucolni, ami egyrészt időigényes, másrészt unalmas munkafolyamat.

Az interneten számos egyszerű pucolási technikával lehetett már találkozni az utóbbi években, de egy most megjelent videó alighanem telitalálat.

A trükköt Valentina Pestilene háziasszony töltötte fel a Twitter-oldalára, a felvétel pedig egészen elképesztő aktivitást váltott ki a felhasználókból a közösségi oldalon, mostanáig több mint húszmillióan látták.

A lényeg, hogy határozottan bele kell szúrni a kés hegyét a fokhagymagerezdbe, egy határozott mozdulattal pedig könnyedén kihúzhatjuk a helyéről, a héja nélkül.

 

Azóta többen ki is próbálták ezt a módszert, és állítólag tényleg működik. Egy próbát mindenképpen megér.

Kiemelt kép: iStock

https://sokszinuvidek.24.hu/otthon-keszult/2019/06/19/fokhagymapucolas-trukk-video/

Kapcsolódó cikkek

Kiderült, mit rejtenek a kapszulák: két tucat kapszulás kávét tesztelt a Nébih

2019. november 29. 08:45
A népszerű kapszulás kávék „eszpresszó” típusainak átfogó vizsgálatára került sor a legújabb Szupermenta teszten. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) szakemberei összesen 24 terméket vizsgáltak, ebből 16 koffeintartalmú, míg 8 koffeinmentes változat volt. Jelölési hibák miatt összesen 6 esetben indult hatósági eljárás, amelyből háromnál megtévesztő jelölés miatt bírságot is kiszabtak a hivatal felügyelői. A komplex ellenőrzés alapján azonban elmondható, hogy a kapszulás kávék biztonsággal fogyaszthatók.

A spárga

2019. április 24. 08:40
Viszonylag kevésbé ismert tavaszi zöldségünk a spárga vagy aszparágusz, népi nevén a csirág. Nyugat-Európában, főleg Németországban nagy kultusza van a növény fogyasztásának, hazai népszerűsége ezzel szemben méltánytalanul kicsi, pedig Magyarország spárgatermesztő nagyhatalomnak számít. Ebből következik, hogy a hazai termés legnagyobb része Németországban és Ausztriában talál vevőre. Tény, hogy nem éppen olcsó zöldségről van szó, viszont koraisága, fogyasztásának kedvező élettani hatásai (vizelethajtó hatású, sok A, B1, B2, C, E-vitamint és folsavat tartalmaz) miatt mindenképpen ajánlott a menübe illeszteni, amikor szezonja van.