Az élelmiszer-exportot segítő konferenciát szervez a NÉBIH

2016. május 20. 07:56
Az USA-ba, Oroszországba és Kínába történő élelmiszer szállítás speciális előírásairól is szó lesz a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) állati eredetű élelmiszert előállító vállalkozások számára szervezett konferenciáján. A rendezvényt két alkalommal, május 31-én és június 9-én rendezik meg a hatóság Budaörsi úti telephelyén.

Az elmúlt években több Európai Unión kívüli, azaz harmadik országbeli piac is megnyílt a magyar kereskedők számára, ami új lehetőséget biztosít a magyar vállalkozások fejlődéséhez. A gazdasági szempontból jelentős piacokra (például az USA-ba, az Orosz Föderációba vagy Kínába) történő szállítást azonban nagyban megnehezítik az eltérő, speciális szabályok. Az állati eredetű élelmiszert előállító vállalkozások számára ezen előírások megismerésére – és ezáltal könnyebb teljesítésére – biztosít lehetőséget a NÉBIH konferenciája.

A tájékoztatón való részvételről és a speciális előírások megismeréséről a hatóság igazolást állít ki a vállalkozók számára, ami felhasználható a harmadik országi hatóságok által végzett ellenőrzésekkor.

A tervezett program és a jelentkezéssel kapcsolatos részletes információk elérhetők a NÉBIH honlapján.

Forrás: FM

Kapcsolódó cikkek

Ezek a műanyagok kerülnek tiltólistára

2018. október 25. 14:05
Több egyszer használatos műanyag, többek között szívószálak, evőeszközök, tányérok, szívószálak, italkeverők forgalmazását tilthatják be a jövőben egy új EU-s direktíva alapján.

Fokozódik a mezőgazdaság és az élelmiszeripar stratégiai jelentősége

2018. augusztus 15. 09:07
ercenként száznegyven fővel gyarapszik a Föld lakossága, 2050-re a világ népessége elérheti a kilencmilliárdot. Ebből adódóan egyértelmű, hogy bővül az élelmiszerek iránti igény, szakértők szerint világszinten akár 60 százalékkal. Az élelmiszer értéke, jelentősége határozottan megnő, közben a klímaváltozás miatt egyre szélsőségesebbé váló időjárás, az egyre szűkülő erőforrásbázisok korlátozzák az élelmiszer-termelést. Ma a hétmilliárd földlakó élelmiszer-szükségletét 1,6 milliárd hektárnyi szántó- és ültetvényterületről fedezik, és a terület csak korlátozottan növelhető. A bővülő kereslettel szűkülő lehetőségek állnak szemben, ráadásul világszerte differenciált fogyasztói igényekkel kell számolni, a tömegtermelés mellett a magas minőségű élelmiszerek iránti kereslet is nőhet.