Az élelmiszeripar nemzeti bajnokai

2023. augusztus 09. 14:14
Az élelmiszerszuverenitásunk megerősítését és a magyar termelők támogatását is segíti a Élelmiszeripar Bajnokai Program - közölte Közösségi oldalán Nagy István agrárminiszter.
 
Az élelmiszeripar nemzeti bajnokai
A tárcavezető arról beszélt, a kormányzat az utóbbi években jelentős forrásokat költött élelmiszeripari támogatásokra, amellyel igyekezett fokozni a versenyképességet és lefaragni a több évtizedes nemzetközi hátrányt. Hangsúlyozta, ez a program most új lehetőséget biztosít a magyar élelmiszeripar megerősítésére és új alapokra helyezésére. Ezzel pedig több biztonságos, hazai alapanyagokból előállított, magas minőségű élelmiszerekkel láthatjuk el a magyar családokat– fejtette ki a miniszter.
Nagy István hangsúlyozta, a kezdeményezés további célja egy olyan élelmiszerláncot lefedő integráció létrehozása, amivel a termelés és az élelmiszerellátás biztonságát hosszú távon is garantálni tudjuk. A program így a gazdálkodókat is támogatja. Hozzátette, a program további lehetőségeket biztosíthat arra, hogy a kistermelők biztonságosan és versenyképesen tudjanak élelmiszert előállítani.
 
Így tudjuk erősíteni a hazai élelmiszeripar szuverenitását. Magyarország sikere a gazdálkodók és az  eredményes magyar vállalkozások, illetve vállalatok működéséből mérhető, ezért van szükség arra, hogy az élelmiszeriparban is legyenek olyan kiemelt, nemzeti szereplők, vagyis bajnokok, akik a világpiacon is helytállnak majd – fejtette ki a miniszter.
 
A tárcavezető a programtól a hazai importfüggőség csökkentését és az exportképesség fokozását várja.
 
forrás. AM Sajtóiroda

Kapcsolódó cikkek

Nagyon egészséges, nagyon finom, mégis stagnál a fogyasztása

2024. október 30. 18:41
Pedig idén sem lesz hiány belőle.
 
Már megjelent a boltokban a magyar sütőtök, az egészséges őszi csemegével egészen február végéig ellátják a piacot a hazai termelők – derül ki a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara (NAK) és a Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet (FruitVeB) körképéből.

Nincs megállás: a csirkehús után jön a laboratóriumban tenyésztett libamáj

2024. szeptember 24. 13:51
Sokan aggódnak a hatásai miatt. Nem ok nélkül...