Az Európai Tanács hat hónappal meghosszabbította az Oroszország elleni korlátozó intézkedéseket

2024. július 22. 15:23
-jelentette be az európai uniós testület közleményben.
 
A döntés értelmében az először a Krím félsziget 2014-es annektálása nyomán bevezetett, majd az Ukrajna elleni háború 2022-es kitörése nyomán kiterjesztett büntetőintézkedések 2025. január 31-ig lesznek érvényben.
Az Európai Tanács hat hónappal meghosszabbította az Oroszország elleni korlátozó intézkedéseket
Oroszország Ukrajna ellen 2022. február 24-én indított háborúja óta az Európai Unió tizennégy szankciós csomagot fogadott el Oroszország ellen.
 
Az intézkedések számos szektorra, a többi között a kereskedelemre, pénzügyre, technológiára és luxustermékekre is kiterjednek, valamint tilalmat szabnak ki az orosz cseppfolyósított földgáz (LNG) átrakodásával és szállításával kapcsolatban, és blokkolnak több orosz tömegtájékoztatási eszközt is.
 
A közleményben a testület leszögezte: az intézkedések mindaddig érvényben maradnak, ameddig Oroszország a tevékenységével megsérti a nemzetközi jogot, illetve további, kiegészítő intézkedéseket is kilátásba helyeztek.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Újabb funkciókkal bővült az Elektronikus Gazdálkodási Napló (eGN) használata

2023. július 11. 14:07
A gazdálkodók adminisztratív kötelezettségeinek egyszerűsítése érdekében 2023. év elején elindult az elektronikus Gazdálkodási napló (eGN). A Nemzeti Élelmiszerlánc-Biztonsági Hivatal (Nébih) ebbe az új közigazgatási szolgáltatásba integrálja a jelenleg különálló e-permetezési napló, Gazdálkodási napló és nitrát adatlap rendszerekben található adatokat.
 

Brüsszel ismét magára hagyta a kelet-európai gazdákat

2024. február 01. 14:36
Brüsszel ismét cserben hagyta a kelet-európai gazdálkodókat, hiszen az Ukrajna számára biztosított autonóm kereskedelemliberalizációs intézkedést úgy tervezi meghosszabbítani 2025 júniusáig, hogy semmilyen megoldást nem javasol az ukrán gabonaimport okozta problémák kezelésére - közölte Nagy István agrárminiszter.