Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon
2023. március 07. 16:07
Először hirdetik meg az Év pálinkás bonbonja versenyt, amelyet a 23. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként tartanak meg - közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint közleményükben írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládéműhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.
Nevezni április 24-ig lehet Magyarországon működő vállalkozásoknak, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatják fel.
Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal, és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálják el a meggypálinka felhasználásával készült édességeket.
A szakmai zsűri április 27-én bírálja el a nevezéseket: vizsgálják a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.
Az eredményhirdetés május 27-én kora délután lesz, amikor átadják a Legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbon, a Legjobb meggypálinkás bonbon, valamint az Év pálinkás bonbonja 2023 díjakat - írták.
A szervezők idén visszatérnek a pandémia előtti gyakorlathoz, így a 23. Gyulai Pálinkafesztivált tavasszal, május 26-28. között rendezik meg.
forrás: magyarmezogazdasag.hu
Kapcsolódó cikkek
Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt
2024. január 08. 15:21
Idén is meghirdetik az Év pálinkás bonbonja versenyt a 24. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként – közölték a szervezők hétfőn az MTI-vel.
Mint írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládés műhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása.
Újdonságok Berlinből
2023. március 13. 10:51
Nem történt óriási meglepetés, az idén is ehető újdonságot választott a szakmai közönség a Fruit Logistica kiállítás legjobb újdonságának. A boldog győztes a Rijk Zwaan nemesítőház csapata, a fődíjas újdonság pedig a Tatayoyo márkanéven forgalmazott snackpaprika-fajta lett. Az ezüstérmet a Syngenta vitte haza az érést a héjszín változásával jelző sárgadinnyéjével; a bronzot pedig a spanyol Anecoop szövetkezet egy brokkolialapú guacamole-helyettesítővel.

