Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon

2023. március 07. 16:07
Először hirdetik meg az Év pálinkás bonbonja versenyt, amelyet a 23. Gyulai Pálinkafesztivál kísérőrendezvényeként tartanak meg - közölték a szervezők az MTI-vel.
Mint közleményükben írták, a verseny célja a hungarikum magyar pálinka mint nemzeti ital és a minőségi csokoládék közös kulináris élvezeti értékeinek népszerűsítése. További cél a hazai kézműves csokoládéműhelyek, cukrászüzemek, édesipari termékeket előállító vendéglátóhelyek és a minőségi gyümölcspálinkákat gyártó cégek szakmai együttműködésének előmozdítása, közös megmérettetése.
Az Év pálinkás bonbonját is keresik a 23. Gyulai Pálinkafesztiválon
Nevezni április 24-ig lehet Magyarországon működő vállalkozásoknak, amelyek a bonbonok előállításához kereskedelmi célú pálinkafőzdék pálinkáit használhatják fel.
 
Nevezni lehet krémtöltelékkel készült kézműves pálinkás bonbonnal, és mivel a fesztiválon idén az év gyümölcse a meggy, külön bírálják el a meggypálinka felhasználásával készült édességeket.
A szakmai zsűri április 27-én bírálja el a nevezéseket: vizsgálják a bonbonok megjelenését, szerkezeti felépítését, a krémességet, a kreativitást és az összbenyomást. Ez alapján arany, ezüst és bronz minősítéseket osztanak.
 
Az eredményhirdetés május 27-én kora délután lesz, amikor átadják a Legjobb krémtöltelékkel készült kézműves bonbon, a Legjobb meggypálinkás bonbon, valamint az Év pálinkás bonbonja 2023 díjakat - írták.
A szervezők idén visszatérnek a pandémia előtti gyakorlathoz, így a 23. Gyulai Pálinkafesztivált tavasszal, május 26-28. között rendezik meg.
 
forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

Drágább az élelmiszer, mint egy éve

2024. május 10. 16:51
Miközben a tojás ára 20 százalékot csökkent, a cukoré 30 százalékot emelkedett.
 
Idén áprilisban a fogyasztói árak átlagosan 3,7 százalékkal haladták meg az egy évvel korábbiakat – jelentette pénteken a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
 

Betiltotta az EU a füstaromák használatát

2024. június 07. 12:55
A kutatások szerint növeli a rák kialakulásának kockázatát.
 
Az EU élelmiszer-biztonsági hatósága veszélyesnek ítélte, ezért betiltotta a füstölt szalonnás ízesítésű élelmiszerek, köztük chipsek forgalmazását.