Behűtve az igazi: sós és édes sárgadinnyés receptek

2016. augusztus 08. 08:15
Ha eddig csak desszertként fogyasztottad, eljött az ideje változtatni a sárgadinnyéről alkotott elképzeléseiden.

A sárgadinnye egy nagyon érdekes gyümölcs. Édes, ugyanakkor az íze rendkívül jól illik az olaszok Prosciutto nevű sonkájához. Íme, egy-két ínycsiklandó sós és édes recept, főszerepben a sárgadinnyével – a proaktivdirect.com segítségével!

Mielőtt hazaviszed a sárgadinnyét a sarki zöldségestől, mindenképpen szaglászd meg! Olyat válassz, amelyik kívülről is illatos és nehéz.Profi tipp: a szár környékén szagolgasd.Összenyomhatod a két végpontot is, ekkor egy kis reccsenő hangot kell hallanod. Egy másik módszer szerint, meg kell kopogtatni vagy ütögetni a dinnyét, amelynek kongó hanggal kell válaszolnia.

Ha kiválasztottad a megfelelő sárgadinnyét, egészben tárold, felvágás után pedig folpackkal fedve. De még jobb, ha azonnal elkészíted a következő recepteket.

Sárgadinnye saláta mozzarellával és sonkával

Hozzávalók 4 személyre: 1 db kisebb, magozott, félbevágott sárgadinnye, 20 dkg mozzarella golyó, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, só és frissen őrölt színes bors, 20 dkg Prosciutto, ¼ csésze friss bazsalikom.

Elkészítése: a sárgadinnyét akkorára kockázzuk, hogy kényelmes legyen bekapni. :) Összekeverjük a lecsepegtetett mozzarella golyókkal, befűszerezzük ízlés szerint a sóval és a színes borssal. A borsnak köszönhetően egyébként nagyon pikáns ízű és szemet gyönyörködtetően színes lesz. Egy nagyobb lapos tálat körbe rakunk a sonkával, közepére helyezzük a mozzarellás sárgadinnyét, meglocsoljuk olívaolajjal és a tetejére szórjuk a bazsalikomot.

Sárgadinnyés Bruschetta

Hozzávalók: pirítós, Vékonyra szelt Prosciutto, sárgadinnye, balzsamecet

Elkészítése: a pirítóst most nem kell sem befokhagymázni, sem vajazni vagy olívaolajjal locsolni. Egyszerűen csak helyezzük el rajta egy Prosciutto szeletet. A sárgadinnyéből vágjunk nagyon vékony szeleteket, például egy zöldséghámozóval. Ebből is helyezzünk el a pirítósra egy-kettőt. A végén ízlés szerint csepegtessünk rá egy kis balzsam ecetet.

Sárgadinnye mousse

Hozzávalók: 1 sárgadinnye, tejszín (normál, cukrozás és ízesítés nélküli habtejszín, min. 30% zsírtartalommal), cukor

Elkészítése: a sárgadinnyét kimagozzuk és megszabadítjuk a héjától. Az egyik felét felkockázzuk, a másik felét pedig nagyon apró kis darabokra vágjuk. Az apró darabokat betesszük a hűtőbe.

Egy lábosban 2 kanál cukrot és 2 kanál vizet elkezdünk melegíteni, ehhez hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét, és körülbelül 3 percig vagy ameddig meg nem puhul, lassú tűzön főzzük. Utána merítsd az edényt hideg vízbe és hűtsd le a cukros dinnyét! Miután kihűlt, turmixold össze egy botmixerrel vagy egy turmixgéppel és tedd ezt is a hűtőbe!

Verd fel keményre a tejszínhabot, majd add hozzá az összeturmixolt dinnyét, legvégül pedig keverd bele az apróra vágott gyümölcsöt is. Ostyával és csoki fagylalttal is jó párosítást alkothat.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Magyar tejet szállítanak Nigériába

2016. április 12. 07:22
A Külgazdasági és Külügyminisztérium (KKM) Nigériában szolgáló külgazdasági attaséjának közvetítésével a magyar Alföldi Tej Kft. és a lagoszi székhelyű Greenlands Agribusiness Consult Limited tejszállítási szerződést kötött. Az első szállítmányt mintegy 21000 liter tejet májusban indítják Nigériába - közölte a külgazdaságért felelős tárca.

Érdekegyeztetést minél előbb!

2021. március 02. 09:31
Az IndustriALL Europe, a legnagyobb Európai Ipari Szakszervezeti Szövetség magyarországi tagszervezetei, a Bánya-, Energia- és Ipari Dolgozók Szakszervezete, az Egyesült Villamosenergiaipari Dolgozók Szakszervezete, a MOL Bányász Szakszervezet, a Magyar Vegyipari, Energiaipari és Rokon Szakmákban Dolgozók Szakszervezeti Szövetsége és a Vasas Szakszervezeti Szövetség amelyek az iparban dolgozók képviseletét látják el az alábbi álláspontot alakították ki az Európai Unió minden eddiginél több, 672,5 milliárd EUR összegű, úgynevezett Helyreállítási és Rezilienciaépítési Eszközből történő magyarországi részesüléshez.