Behűtve az igazi: sós és édes sárgadinnyés receptek

2016. augusztus 08. 08:15
Ha eddig csak desszertként fogyasztottad, eljött az ideje változtatni a sárgadinnyéről alkotott elképzeléseiden.

A sárgadinnye egy nagyon érdekes gyümölcs. Édes, ugyanakkor az íze rendkívül jól illik az olaszok Prosciutto nevű sonkájához. Íme, egy-két ínycsiklandó sós és édes recept, főszerepben a sárgadinnyével – a proaktivdirect.com segítségével!

Mielőtt hazaviszed a sárgadinnyét a sarki zöldségestől, mindenképpen szaglászd meg! Olyat válassz, amelyik kívülről is illatos és nehéz.Profi tipp: a szár környékén szagolgasd.Összenyomhatod a két végpontot is, ekkor egy kis reccsenő hangot kell hallanod. Egy másik módszer szerint, meg kell kopogtatni vagy ütögetni a dinnyét, amelynek kongó hanggal kell válaszolnia.

Ha kiválasztottad a megfelelő sárgadinnyét, egészben tárold, felvágás után pedig folpackkal fedve. De még jobb, ha azonnal elkészíted a következő recepteket.

Sárgadinnye saláta mozzarellával és sonkával

Hozzávalók 4 személyre: 1 db kisebb, magozott, félbevágott sárgadinnye, 20 dkg mozzarella golyó, 2 evőkanál extra szűz olívaolaj, só és frissen őrölt színes bors, 20 dkg Prosciutto, ¼ csésze friss bazsalikom.

Elkészítése: a sárgadinnyét akkorára kockázzuk, hogy kényelmes legyen bekapni. :) Összekeverjük a lecsepegtetett mozzarella golyókkal, befűszerezzük ízlés szerint a sóval és a színes borssal. A borsnak köszönhetően egyébként nagyon pikáns ízű és szemet gyönyörködtetően színes lesz. Egy nagyobb lapos tálat körbe rakunk a sonkával, közepére helyezzük a mozzarellás sárgadinnyét, meglocsoljuk olívaolajjal és a tetejére szórjuk a bazsalikomot.

Sárgadinnyés Bruschetta

Hozzávalók: pirítós, Vékonyra szelt Prosciutto, sárgadinnye, balzsamecet

Elkészítése: a pirítóst most nem kell sem befokhagymázni, sem vajazni vagy olívaolajjal locsolni. Egyszerűen csak helyezzük el rajta egy Prosciutto szeletet. A sárgadinnyéből vágjunk nagyon vékony szeleteket, például egy zöldséghámozóval. Ebből is helyezzünk el a pirítósra egy-kettőt. A végén ízlés szerint csepegtessünk rá egy kis balzsam ecetet.

Sárgadinnye mousse

Hozzávalók: 1 sárgadinnye, tejszín (normál, cukrozás és ízesítés nélküli habtejszín, min. 30% zsírtartalommal), cukor

Elkészítése: a sárgadinnyét kimagozzuk és megszabadítjuk a héjától. Az egyik felét felkockázzuk, a másik felét pedig nagyon apró kis darabokra vágjuk. Az apró darabokat betesszük a hűtőbe.

Egy lábosban 2 kanál cukrot és 2 kanál vizet elkezdünk melegíteni, ehhez hozzáadjuk a felkockázott sárgadinnyét, és körülbelül 3 percig vagy ameddig meg nem puhul, lassú tűzön főzzük. Utána merítsd az edényt hideg vízbe és hűtsd le a cukros dinnyét! Miután kihűlt, turmixold össze egy botmixerrel vagy egy turmixgéppel és tedd ezt is a hűtőbe!

Verd fel keményre a tejszínhabot, majd add hozzá az összeturmixolt dinnyét, legvégül pedig keverd bele az apróra vágott gyümölcsöt is. Ostyával és csoki fagylalttal is jó párosítást alkothat.

Jó étvágyat kívánunk!

Forrás: sokszinuvidek.24.hu

Kapcsolódó cikkek

Többségben a nők, a dolgozók hatoda külföldi - SSC világ Magyarországon

2020. január 27. 09:10
Továbbra is Budapest-központú a piac, Debrecen a második helyen. Az átlagos dolgozó 32 éves, a felvételi idő kezdő pozícióra 39 nap, a fluktuáció 18 százalék. Akad olyan cég, mely több mint 30 nyelven működik. Négyből három vállalat bővítené szolgáltatásait. Néhány eredmény a magyarországi üzleti szolgáltató központokról készült közelmúltbeli átfogó felmérésből.

Vajon tényleg túlreagál a kolléga?

2019. április 26. 08:29
Munkánk során napi szinten dolgozunk együtt emberekkel, de sokszor nem értjük vajon kollégáink közül páran miért reagálnak túl helyzeteket? Vagy magyarázatként egyszerűen elfogadjuk, hogy talán egy „idegen bolygón” születettek? Nem is gondolnánk, de amit furcsának gondolunk valakiben, az valójában szuperérzékenység. Kövesdi Eszter pszichológus, coach napi munkája során segíti a szuperérzékeny munkavállalókat felismerni a jeleket, és megtalálni önmagukhoz és karrierútjukban a megfelelő irányt.