Berobbant a nemzetközi piacra a magyar traktorgyártás

2023. január 19. 13:43
Jánoshalmán a Renner Bt. keretein belül indult újra Magyarországon a traktorgyártás. A magyar traktor iránt egyre nagyobb az érdeklődés.
 
Madagaszkáron és Erdélyben már régebb óta dolgoznak 50 lóerős Renner traktorok. Hamarosan Szerbiában és Angolában is munkába áll egy-egy erőgép, de az erősebb, 80 lóerős. Bosznia-Hercegovinába pedig 15 traktort szállítunk idén – összegezte Dr. Renner Tamás, cégvezető.
 
A jánoshalmi traktorokat igény szerint 50 és 80 lóerős dízel- és 80 lóerős benzinmotorral szerelik.
Berobbant a nemzetközi piacra a magyar traktorgyártás
Dr. Renner Tamás arról is beszámolt, hogy a cég együttműködik a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetemmel és a traktorok vegyes, benzin-gáz, valamint az elektromos meghajtásának fejlesztésén dolgoznak, ugyanis Kirgizisztánban ugyancsak érdeklődnek a traktor iránt.
 
Jelezte azt is, hogy az elektromos motorral szerelt, akkumulátoros traktorok a nehéz talajmunkákhoz még nem rendelkeznek elegendő teljesítménnyel.
videó:
 
 
Hozzátette, hogy az éghajlati sajátságok miatt speciális fejlesztéseket hajtanak végre. Kirgizisztán és a türk államok magashegyi éghajlatán a vegyes, gáz- és benzinmotor a kedvezőbb, míg a szubszaharai térségben, a magasabb hőmérséklet miatt a traktorokon nagyobb hűtőre van szükség.
 
forrás: agroinform.hu

Kapcsolódó cikkek

Présbe kerültek a borászatok – árcsökkentésre próbálják rávenni őket a kiskereskedelmi láncok

2023. június 05. 13:02
Pedig az áremelésnek lenne itt az ideje.
 
Nagy a nyomás a kiskereskedelmi láncok részéről a borpiacon. A bor- és szőlőtermelők számára most nemhogy az ármérséklés, de az áremelés elmaradása is végzetes lehet. 
 
A borászok eleve nem emeltek olyan mértékben átadási árat, mint a tejfeldolgozók

A türelem orchideát terem

2023. február 06. 13:27
Csak nagyon kevesen vállalkoznak orchidea termesztésére üzemi körülmények között, mégis a tordasi Botta Kertészet egy különleges szépségnek, a cymbídium orchidea (csónakorchidea) termesztésére szakosodott. A családi kertészet az orchideát vágottvirágként és cserepes dísznövényként is értékesíti, évről évre igyekeznek gazdag szín- és fajtaválasztékkal kielégíteni a piaci igényeket.