Hatalmas fordulat: majdnem négyhavi csúcson a búza tőzsdei ára!

2023. június 27. 13:47
Mintegy négyhavi csúcsra emelkedett a búza jegyzése Chicagóban a szombati oroszországi események és az Egyesült Államok egy részén tapasztalható szárazság miatt.
 
Hatalmas fordulat: majdnem négyhavi csúcson a búza tőzsdei ára!
A chicagói terménytőzsdén (CBOT) a júniusi jegyzésű búza vékánkénti (36,35 liter) ára február vége óta legmagasabb szintre, 7,52 dollárra emelkedett. Trading Economics adatkezelő szerint a legnagyobb exportőr Oroszországgal kapcsolatos bizonytalanság azután alakult ki, hogy a Wagner-zsoldosok szombaton ideiglenesen elfoglalták Rosztov városát, amely az ország kulcsfontosságú gabonatermő régiójában található.
Bővebben:
 
Eközben aggodalmat vált ki az is, hogy az Egyesült Államok középnyugati térségét sújtó szárazság komolyabb terméskiesést okozhat.
 
Részletesebb terménypiaci információkért keresd fel a Terménypiacok rovatot!
 
Az áremelkedés már június elején megkezdődött, érdemes elolvasni Fórián Zoltánnal készült interjúnkat is, amelyben az aktuális terménypiaci helyzetről esik szó.
 
forrás: agroinform.hu
 

Kapcsolódó cikkek

Még jó, hogy a malac nem finnyás: légylárva jön a szója mellé

2023. november 21. 13:10
Sokkal egészségesebb és könnyen előállítható fehérjeforrás a bögölyalakúak közé sorolt feketekatona-légy lárvája, mint például a szója mint takarmány-alapanyag. Viszont (egyelőre) drágább, mégis nagy erőkkel kutatják. De minek?

A cirok lehet a jövő egyik új takarmánya

2023. február 22. 11:00
A mezőgazdasági eljárások változása mellett az új igényeknek megfelelő fajok megtalálása is komoly kihívások elé állítja a szakembereket.
 
Egyre többet hallani arról, hogy a cirok nagy áttörést hozhat a takarmány-, de az élelmiszeriparba is. Különféle fajtáit ugyanis remekül tudná alkalmazni az előbbi két feldolgozóipar. Ami ennél sokkal fontosabb, hogy miért lenne erre szükség? A válasz egyszerű, az egyre szélsőségesebb időjárási körülmények próbára teszik azokat a növények, azokat az eljárásokat, amiket az elmúlt évtizedek, évszázad során megszokhattunk.