Cafetéria: 2022-től adómentes lesz a céges kerékpár

2021. június 22. 10:22
2022. január elsejétől akár kizárólag magáncélra használható kerékpárt vagy elektromos kerékpárt is biztosíthat a munkáltató adómentesen
Cafetéria: 2022-től adómentes lesz a céges kerékpár

A személyi jövedelemadóról szóló törvény friss módosítása szerint 2022. január 1-től adómentes lesz a kifizető által biztosított - kizárólag emberi erővel hajtott vagy legfeljebb 300 W teljesítményű elektromos motorral segített - kerékpár magáncélú használata - hívja fel a figyelmet Fata László juttatási szakértő.

Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a munkáltató a feltételeknek megfelelő kerékpárt, elektromos kerékpárt biztosíthat a munkavállalói számára. Fontos azonban, hogy a kerékpár nem kerül a munkavállaló tulajdonába.

Az adómentes juttatásnak nem feltétele, hogy a normál vagy elektromos kerékpárt a vállalkozás érdekében is használja a magánszemély, így a cég által vásárolt vagy lízingelt biciklit akár teljes mértékben magáncélra (pl. családi kirándulásokra) is használhatja a munkavállaló.

A kedvezménynek köszönhetően munkáltató cégautó flottáját jövőre igény szerint akár céges (elektromos)kerékpárokkal is bővítheti.

hrportal.hu

Kapcsolódó cikkek

A Magyar Postánál kevesebben, a McDonalds éttermekben többen dolgoznak: létszámtrendek

2022. július 29. 09:35
Áprilisról májusra 265 fővel növelte alkalmazotti létszámát az épületek takarításával és üzemeltetésével foglalkozó B + N Referencia Zrt. Ez a legnagyobb létszámmozgás a legnagyobb hazai munkaadók között - derül ki a HR Portál és az OPTEN összeállításából. A Magyar Postánál 155 fővel lettek kevesebben, a magyar McDonald's egységek 81 fővel bővültek. A munkaerő-kölcsönzők is inkább "mínuszos" hónapot zártak.

A brutális minimálbér-emelések miatt a többiek fizetése is nő?

2022. január 24. 08:13
Hazai cégeket és érdekképviseleteket faggattunk arról, vajon a január 1-jétől hatályos jelentős, közel 20 százalékos emeléseket (a bruttó minimálbér 167 400 forintról 200 ezerre, a bruttó garantált bérminimum 219 ezerről 260 ezerre nőtt) a többi, 2022 előtt az új szintek alatt lévő kategóriáknál is érvényesítik-e? Magyarul, ezeket a fizetéseket is emelik-e, annak érdekében, hogy megtartsák a távolságot a minimálbéresekhez képest, már csak azért is, hogy a minimálbér-emelés ne okozzon feszültséget a cégen belül.