Csak egy mosoly a belépő az ország legnagyobb, ingyenes gyerek fesztiváljára Győrben

2024. július 04. 16:59
Égimeszelőkkel, óriás halakkal, langalétákkal nyílik meg a július 5-7. között zajló 17. Győrkőcfesztivál, 10 helyszínen összesen 1000 ingyenes program várja a gyerekeket. Zsebpénz nem kell, mert ingyen van - hirdeti a három napos mulatság szlogenje.
Csak egy mosoly a belépő az ország legnagyobb, ingyenes gyerek fesztiváljára Győrben
Szivárványhíd - Fotó: Győrkőcfesztivál
 
A megnyitó július 5-én 19 órakor kezdődik Rab Viki, a Vaskakas Bábszínház zeneszerzőjének dalaiból összeállított koncerttel a Dunakapu téren. Ezt követően indul az óriásbábos felvonulás. A langaléták, hosszúlábúak, óriásira nőtt mesehősök bemutatkozása után, a győrkőcökből álló tömeg a Bécsikapu tér érintésével a győri városháza felé veszi az irányt, hogy képviselőik átvehessék a város kulcsát. Útközben még varázspálcára is szert tehet, aki hisz a csodákban. A kulcsátadó ceremónia és a Városházán megtartott fényjáték 21 órakor veszi kezdetét - tájékoztattak a szervezők.
Győrkőcfesztivál 2024 - Képek, Leírás, Vélemények - Szallas.hu programok
A megnyitót követően két napon keresztül a gyerekeké lesz Győr belvárosa,ahány helyszín, annyi féle foglalkozással várják a győrkőcöket. Amint a fesztivál szlogenje (Mint hal a vízben) is utal rá, szinte úszkálni lehet majd a sokszínű programokban, a belváros híres írók, költők, mérnökök, tudósok, képző- és iparművészek, táncosok gondoskodnak a feledhetetlen szórakozásról.
 
A programokra ingyenes belépést biztosító karszalagot a Bécsi kapu téren működő Fesztiválközpontban, illetve a Széchenyi téren és a Baross Gábor utcában lehet átvenni. A kincset érő karkötőért csak egy mosoly a fizetség, melyet a gyerekek az arcukon, vagy egy fotón, rajzon is magukkal hozhatnak.
 
Programok és helyszínek
A Széchenyi téren létrehozott Hullámzó Győrkőc téren mesterségesen kialakított csónakázó tavakon vízibicikliket, elektromos hattyúkat lehet vezetni, vagy vízi gömbbe bújva élvezhető a vízen járás. Lesz tűzoltóállomás, vízhez kötődő szakmák játékai várják a gyerekeket.
 
A Kazinczy utcában lévő Győrkőcvásáron egyedi kézműves termékek vásárlására lesz lehetőség. A Bécsi kapu téren lévő Győrkőcközpontban található majd a központi információ, a Kakasülő-Vaskakas Standon „Színészüldöző” játékot lehet játszani, emellett csiribiri-cserebere, NMI Hungarikum Játszóház, Pom Pom meséli tematikus játéktér várja a kicsiket sok más izgalmas lehetőség mellett.
Győrkőcfalu - Fotó: Győrkőcfesztivál
 
A Rába kettős hídnál Varázshíd, a Várágyúknál Tudós kikötő nyújt szórakozási lehetőséget. A Radó szigetre a Babakert, a Győrkőcfalu, a Fess liget, a Meseváros, a Vers-Játszó-Tér kedvéért lesz érdemes ellátogatni, a Dunakapu téri Okosodón a Széchenyi István Egyetem és a Mobilis kínál érdekes és izgalmas programokat, többféle szimulátort lehet kipróbálni.
 
Mindezek mellett számos előadás, koncert és sok ráadásprogram vár kicsikre és nagyokra. A részletes programot itt lehet megtekinteni.
 
Győr nem csak a gyerekeknek, a felnőtteknek is tartalmas kikapcsolódási lehetőséget kínál. Az idén 120 éves Danubius Hotel Rába az év során vezetett sétákon tárja fel titkait, és ünnepi étlappal is múltidézésre hívja vendégeit.
 
Videó: itt.
 
forrás: turizmus.com

Kapcsolódó cikkek

Tizenhat év után ismét menetrend szerinti repülőjárat indul Pécsről

2024. február 06. 17:11
A pécs-pogányi reptéren kedd reggel sajtótájékoztatón jelentették be, hogy márciustól menetrend szerint, Málta–Pécs–München viszonylatban közlekedik majd a Universal Air társaság járata. Rövidesen jegyeket is lehet venni a gépekre. Nyártól korfui charterjárat indulhat.

Csontváry ritkán látott festményével nyílik meg az ingyenes Róma–Budapest kiállítás

2024. február 22. 17:17
Csontváry Kosztka Tivadar felbecsülhetetlen értékű, a nagyközönség által régóta nem látott, Holdtölte Taorminában című festményét is kiállítja a Virág Judit Galéria a február 22-én nyíló, ingyenes Róma– Budapest tárlatán, amely március 28-ig tekinthető meg.