Csendben megszűnt a csúcshivatal, amelyet Lázár az ÁVH-hoz hasonlított

2017. január 13. 08:16
Zökkenőmentesen zajlott az uniós és a hazai agrár- és vidékfejlesztési támogatások kifizető ügynökségeként működő Mezőgazdasági és Vidékfejlesztési Hivatal (MVH) jogutódlásos megszüntetése – jelentette ki Lázár János Miniszterelnökséget vezető miniszter. A tárcavezető korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította az MVH működését.

A korábbi pesszimista vélemények ellenére zökkenőmentesen zajlott az MVH megszüntetése – szögezte le kormányinfós tájékoztatóján Lázár János. A hivatal az átszervezés idei alatt 100 milliárdos nagyságrendű kifizetést teljesített. Januártól az MVH kifizető részlege a Magyar Államkincstárhoz, megyei szervezetei pedig a kormányhivatalokhoz kerültek.

Mint ismert, az MVH működését Lázár János – a gazdák megállapításaira hivatkozva – korábban többször is az ÁVH-hoz hasonlította. Az MVH tavaly októberig Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter irányítása alá tartozott, akkor azonban a felügyeletet a Lázár János vezette Miniszterelnökség vette át. Így az átszervezéssel, illetve a jogutódlásos megszüntetéssel kapcsolatos feladatokat is a Miniszterelnökség hajtotta végre.

agrarszektor.hu

Kapcsolódó cikkek

Visszaéltek az agrártámogatással

2016. október 25. 09:32
Mesterségesen megnövelték az erdészeti gépek árát, így jutottak jogosulatlan uniós és hazai agrártámogatáshoz azok az elkövetők, akik ellen most a Fővárosi Főügyészség különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntette miatt emelt vádat.

Egy ágazat, ahol 100 ezer új munkahely jöhet létre

2016. október 25. 08:35
Elkészült a Magyar Zöldség-gyümölcs Ágazati Stratégia, melynek célja, hogy a mostani éves 2,5 millió tonna helyett 1 millió tonnával többet termeljen az ágazat - közölte a Földművelésügyi Minisztérium (FM) parlamenti államtitkára hétfőn.