Csólyosi ekék a Bábolnai Gazdanapokon

2023. augusztus 23. 15:36
Szögi István 1975 óta egyéni vállalkozó Bács-Kiskun megyében, Csólyospáloson, a Kiskunmajsa és Szeged közötti településen és 1992-ben kezdett a Csólyos-Univerzál elnevezésű ekecsalád fejlesztésébe.
Csólyosi ekék a Bábolnai Gazdanapokon
Sikerének saját bevallása szerint az a titka, hogy mindig szem előtt tartja a megrendelői és a traktoros szakemberek észrevételeit, egyéni kívánságait.
A becsületes munka, az ekegyártásban eltöltött három évtized, a termék állandó fejlesztése és a kiállításokon való részvétel országosan ismertté és elismertté tette az ekecsaládot, amelyet a vásár különdíjával jutalmaztak a 2009-es Bábolnai Gazdanapokon.
Az ekék közel százféle változatban készülnek, attól függően, hogy milyen szerkezetű földje, erőgépe van a megrendelőnek, és mit termel
Az ekék közel százféle változatban készülnek, attól függően, hogy milyen szerkezetű földje, erőgépe van a megrendelőnek, és mit termel - fotó: ekegyartas.hu
 
A Csólyosi ekék közel százféle változatban készülnek, attól függően, hogy milyen szerkezetű földje, erőgépe van a megrendelőnek, és mit termel. Gyártanak ágyekéket 1-től 6 fejesig és váltvaforgató ekéket 2-től 5 fejesig, a föld minőségétől függően acél vagy műanyag kormánylemezzel. Mindkét eketípus készül 2+1, 3+1, 4+1, ágyekék pedig 5+1-es változatban is. Igény szerint felszerelik az ekéket homokos, félkötött talajtípusra simító szerkezettel, kötött, hantos földekre pedig fésűs szántáselmunkálóval.
Gyártanak mélyforgató ekéket szőlő-, gyümölcsös és erdőtelepítéshez 50-80 centiméter szántásmélységig, amelyek megrendelhetők simítóval, valamint fésűs szántáselmunkálóval is.
 
A gépek EU-s minőségi bizonyítvánnyal rendelkeznek és szerepelnek az FVM gépkatalógusban.
 
Forrás: magyarmezogazdasag.hu

Kapcsolódó cikkek

A vasúti fafuvarozás fejlesztéséről egyeztettek a Rail Cargo Hungaria és az erdőgazdaságok vezetői

2023. augusztus 23. 10:38
Önkéntes erdei hulladékgyűjtési akció során elemezték a vasúti fafuvarozás fejlesztésének lehetőségeit nyolc erdészeti vállalat döntéshozói a Rail Cargo Hungaria (RCH) menedzsmentjével. Az évente hagyományosan megrendezett esemény résztvevői értékelték a lakossági tűzifaprogram logisztikai megvalósításának eredményeit, és tájékozódtak a vasúti faexport kilátásairól is.

A magyar EU-elnökség célja a gazdaközpontú agrárpolitika képviselete

2024. július 17. 11:38
A magyar EU-elnökség célja a gazdabarát agrárpolitika képviselete, amely az unió minden polgárát érinti, mert fontos, hogy mindenki asztalára biztonságos és minőségi élelmiszer kerülhessen - mondta Nagy István agrárminiszter a Kossuth rádió "Jó reggelt, Magyarország!" című mai műsorában.