A Rail Cargo Hungaria elindította a magyar gabona exportfuvarozását Afrikába

2023. október 25. 16:54
A Rail Cargo Hungaria (RCH) elindította a magyar gabona exportfuvarozását Afrikába, az aratás augusztusi befejezése óta 14 ezer tonna kalászost szállítottak vasúton a rijekai kikötőbe elsősorban egyiptomi és tunéziai úticéllal – közölte a RCH kedden az MTI-vel.
A Rail Cargo Hungaria elindította a magyar gabona exportfuvarozását Afrikába
A tájékoztatás szerint a horvát állami vasútvállalattal (H® Cargo) együttműködve az RCH  eddig 13 szerelvényben továbbított főleg búzát és árpát Miskolcról az adriai dokkokban várakozó hajókhoz.
 
Kiemelték, hogy a megbízás az eddigi mennyiség megduplázására szól az év végéig, a magyar gabonaexport vasúti szállítása mellett tárgyalnak ukrán tranzitgabona továbbításáról is.
 
Az RCH közleményében hangsúlyozta: augusztus eleje óta jelentősen megnőtt a gabona vasúti fuvarozása iránt az igény az idei magas magyarországi búza- és árpa-termésátlagoknak, valamint a várhatóan kiváló kukoricatermésnek köszönhetően. A társaság az idei gabonaszezonban több mint 1 millió tonna magyar termény exportfuvarozására készült fel.
 
Az RCH szerint hatékony vasútlogisztikai megoldásai előnyhöz juttatják a magyar gabonát a külpiacokon az ukrán gabona által generált kiélezett árversenyben.
 
forrás: agrotrend.hu / MTI

Kapcsolódó cikkek

Ez az ötlet nálad is kiveri a biztosítékot?

2024. augusztus 08. 15:09
Meglepő ötlettel álltak elő német környezetvédő csoportok.
 
Egyes német környezetvédő csoportok a házi méheknek teljes kitiltását javasolják a természetvédelmi területek 3 kilométeres körzetéből.
 
Arra hivatkoznak, hogy a mézelő méhek felelősek egyes hasznos rovarfajok állománycsökkenéséért.

Megnyílt a jelentkezési lehetőség a Nébih mezőgazdasági pilóta nélküli légijármű irányítói nyilvántartásába

2023. április 24. 10:47
A hatósági nyilvántartásban való rögzítés előfeltétele a drónnal történő mezőgazdasági repülésnek.
 
A Nébih arról tájékoztatja az érdeklődőket, hogy 2023.04.18-tól kérelmezhetik a mezőgazdasági pilóta nélküli légijármű irányítói nyilvántartásba történő bejegyzésüket.