Egyre többet költünk egészséges élelmiszerekre

2017. május 16. 10:11
Az elmúlt három évben 359 milliárd forintot költöttek a magyarok egészséges, környezetkímélő és etikus élelmiszerekre, ezen belül egyre növekvő szegmens – 213 millió forint – a közösségi mezőgazdaságból származó élelmiszer – írja hétfői számában a Világgazdaság.

A lap a Tudatos Vásárlók Egyesületére hivatkozva kifejti: az egészséges élelmiszer iránti kereslet növekedését jelzi, hogy bővül a bioélelmiszerek piaca és a közösségi mezőgazdaság forgalma - mindkettő 50 százalék feletti arányban nőtt 2014 és 2016 között. Bioélelmiszerre 19 milliárd forintot költöttek a vásárlók ebben az időszakban.

A közösségi mezőgazdálkodás főként a városok környékére koncentrálódik. Míg 2011-ben mindössze 3-4 ilyen kezdeményezés volt Magyarországon, idén már több mint 20 vásárló-gazda közösség működik országszerte - olvasható a Világgazdaságban.

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

„Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díjra” pályázhatnak az OMÉK kiállítói

2017. május 10. 07:59
Az élelmiszerhulladékok megelőzését szolgáló jó gyakorlatokkal, praktikákkal is pályázathatnak a 2017. szeptember 20-24. között, a HUNGEXPO és a Kincsem Park területén rendezendő 78. Országos Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Kiállítás és Vásár (OMÉK) kiállítói. A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) által meghirdetett „Élelmiszerhulladékok Megelőzéséért Díj” nevezési határideje május 31-e.

Elkezdődött a rajzás, 10 éve nem volt ekkora veszélyben a napraforgó

2016. július 28. 08:08
A gyapottok bagolylepke rajzása hatalmas károkat okozhat a napraforgó mellett a kukoricában is. A hernyók ellen már nincs hatékony védekezési lehetőség.