Egyre többet költünk egészséges élelmiszerekre

2017. május 16. 10:11
Az elmúlt három évben 359 milliárd forintot költöttek a magyarok egészséges, környezetkímélő és etikus élelmiszerekre, ezen belül egyre növekvő szegmens – 213 millió forint – a közösségi mezőgazdaságból származó élelmiszer – írja hétfői számában a Világgazdaság.

A lap a Tudatos Vásárlók Egyesületére hivatkozva kifejti: az egészséges élelmiszer iránti kereslet növekedését jelzi, hogy bővül a bioélelmiszerek piaca és a közösségi mezőgazdaság forgalma - mindkettő 50 százalék feletti arányban nőtt 2014 és 2016 között. Bioélelmiszerre 19 milliárd forintot költöttek a vásárlók ebben az időszakban.

A közösségi mezőgazdálkodás főként a városok környékére koncentrálódik. Míg 2011-ben mindössze 3-4 ilyen kezdeményezés volt Magyarországon, idén már több mint 20 vásárló-gazda közösség működik országszerte - olvasható a Világgazdaságban.

otpagrar.hu

Kapcsolódó cikkek

Európai Bizottság: az uniós tejágazati csomag javítja a tejtermelők helyzetét az ellátási láncban

2016. december 02. 09:18
Uniós szintű intézkedésekkel javítani lehet a tejtermelők helyzetét az ellátási láncon belül - jelentette ki Phil Hogan mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős uniós biztos Brüsszelben, az uniós tejágazati csomag második jelentését ismertetve.

Exkluzív interjú Nagy István agrárminiszterrel

2018. június 15. 15:47
Nagy István agrárminiszter az Agrofórum kérdéseire válaszolt. Témák: Mosonmagyaróvár, az alma mater - Generációváltás - Osztatlan közös földtulajdon - Öntözés - Fehérjeprogram - Jövőbe tekintés. Riporter: Bódis László - Operatőr-vágó: Gribek Dániel